Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Porod do moře už má vysvětlení: Byl to rituál kontroverzního porodníka!

Autor: jh - 
25. března 2018
10:28

Před nedávnem obletěly celý svět šokující fotografie z tropického letoviska Dahab. Dosud neznámá Ruska na nich rodí přímo do mořské vody. Snímky vyvolaly celou řadu otázek, například o identitě záhadného postaršího muže, který u porodu asistuje. Dnes jsou už známy detaily netradičních záběrů. Vysvětlení je však stejně podivné jako fotky samy.

Zcela cela mimořádný pohled se naskytl turistům v Akabském zálivu. Mnohým se mohlo zdát, že přihlíží rituálnímu zrodu egyptského faraona. Není proto divu, že se rozhodli lehce zneklidňující scénu zdokumentovat. Na fotografiích, které návštěvníci letoviska pořídily z balkónů hotelu, je vidět mladý pár, který s pomocí šedivějícího muže koupe čerstvě narozené miminko, ještě obdařené pupeční šňůrou, v Rudém moři. Snímky se rychle rozšířily po sociálních sítích a vyvolaly údiv i kontroverze. Celý svět žádal vysvětlení a to se před nedávnem našlo.

Ve skutečnosti se dítě nenarodilo v době pořízení záběrů, ale již o několik dní dříve. Ruska a Srb, rodiče novorozené holčičky, porod v Egyptě plánovali. Jeli sem, totiž, za Igorem Borisovičem Charkovským (83), oním záhadným mužem s šedými vlasy. Ten je odborníkem na takzvaný lotosový porod, při kterém není pupeční šňůra dítěti po narození s placentou odstřižena, ale zůstává, dokud neodpadne sama. Rus sídlí právě v Dehabu a údajně takto odrodil až 20 000 dětí, včetně své vlastní dcery. Jeho povolání má však i temnější stránku.

Alternativní věda často vyvolává u skeptiků pobouření. Příkladem může být právě šokující Charkovského metoda Dynamické jógy pro novorozence. Při ní jsou miminka svými rodiči doslova pohazována a otáčena ve vzduchu, ještě k tomu v značné rychlosti. Má to údajně posilnit jejich svaly a klouby.

Pokud vás však lákají netradiční praktiky porodu a výchovy dítěte, můžete kdykoliv zavítat do Dehabu a Charkovského navštívit. Pořádá semináře a dává rodičkám i možnost porodu do moře. Kromě návštěvy egyptských pyramid si tak můžete domu odnést i jiný zcela mimořádný zážitek.

LOTOSOVÝ POROD: CO TO JE, JAK PROBÍHÁ A CO NA NĚJ ŘÍKAJÍ ODBORNÍCI? ČTĚTE ZDE >>

Video: Zázrak zrození v přímém přenosu: Chlapeček přišel na svět »přírodním« císařským řezem

Video  Zázrak zrození v přímém přenosu: Chlapeček přišel na svět »přírodním« císařským řezem  - Instagram/_cenfer
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi