Jarní trhy na Výstavišti si jako každoročně připravily pro návštěvníky desítky stánků s velikonoční tematikou. Novinkou letoška byly workshopy, na kterých se mohli návštěvníci naučit velikonočně dekorovat i získat tipy a rady, jak na pěstitelství.

Program trhů jsme obohatili o odborné přednášky a poradny nebo workshopy aranžování,“ vysvětlila za Výstaviště Holešovice Renata Lišková.

Malování kraslic u vstupu

Hned při vstupu po levé straně bylo možné si vyzdobit podle svých představ a talentu kraslici. „Na velké malování kraslic doma na velikonoční pondělí nejsem. Ale nabarvit si takhle pár vajíček do truhlíku... Proč ne,“ říkala s úsměvem paní Kateřina, které se workshop malování líbil.

Video
Video se připravuje ...

Jarní trhy na Výstavišti Eva Fornálová

Aranžování na pódiu

Hlavní program velikonočních trhů ale byl o několik desítek metrů dál, přesně uprostřed mezi levou a pravou částí trhů. Na menším vyvýšeném pódiu bylo například v sobotu možné zjistit, jak si usnadnit dekorování a jaké květiny jsou na to nejvhodnější. A právě na workshopy navazovaly stánky s květinami a sazeničkami, aby si návštěvníci mohli rady rovnou vyzkoušet.

Stánků s květinami tady ale i dle organizátorů stále není dostatek. „Chtěli bychom zapojit ještě více prodejců s květinami a sazenicemi bylin, aby se akce stala opravdovým barevným, květinovým a lákavým přivítáním jara na Výstavišti,“ sdělila Lišková. Nejvíce stánků na jarních trzích i přes velikonoční výzdobu a jarní květiny totiž patřilo jídlu.

Vypravte se sem i v neděli

Jarní trhy ještě startují v neděli v deset hodin dopoledne a skončí v šest hodin večer. V rámci volného vstupu tady můžete ještě zažít workshop aranžování, který začíná v půl druhé odpoledne.

Ochutnávka z trhů:

Fotogalerie
31 fotografií