Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vojta (†11) z Brna se oběsil na švihadle! Napodoboval video, varuje děti škola

Autor: ljš - 
23. března 2018
19:47

Obrovská tragédie otřásla brněnskou školou! Její teprve jedenáctiletý žák se před několika dny oběsil na švihadle. Podle kriminalistů se zřejmě pokoušel napodobit video, které viděl na internetu.

Podle televize Nova, která na případ upozornila, si jedenáctiletý Vojtěch uvázal kolem krku švihadlo, které zřejmě těsně utáhl. Bohužel se z pasti už sám nedokázal dostat.

Nad základní školou, kam chlapec chodil, teď vlaje černý prapor a spolužáci za něj zapalují svíčky. Protože vyšetřování ukázalo, že Vojtu zřejmě k činu navedlo video, které našel na internetu, dal ředitel školy učitelům pokyn, aby ostatní děti informovali a varovali.

"Paní učitelka říkala, že on se díval na youtube, jak se váže na švihadle taková ta smyčka," řekl televizi jeden z Vojtových spolužáků. "Uvázal si kolem krku švihadlo, že až mu bude špatně, tak si to má rozvázat. Ale on si tam udělal nějakej blbej uzel, takže mu to nešlo a omdlel," dodali další. 

Zda chlapec zemřel doma, nebo někde jinde, není zatím zřejmé. Tragédií se zabývá policie. "Případ úmrtí nezletilého prověřujeme, vzhledem k citlivosti případu a věku poškozeného nebudeme poskytovat další informace," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání