Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Veterinář vystavil účet za léčbu brutálně týraného štěněte: Jakuba vyjde mučení draho

Autor: dce, hra - 
22. března 2018
14:07

Marley se ke svému majiteli Jakubovi L. (24) už nevrátí. Definitivně o tom rozhodl městský úřad v Prachaticích na podnět veterinární správy. Mladý muž totiž psa brutálně týral, což dokazuje i video, které se minulý týden rozšířilo po internetu. Až pejska propustí z veteriny, poputuje do útulku, kde podle zájmu lidí ale dlouho nepobude.

Surovec Jakub L. (24), který si minulé úterý ze štěněte Marleyho udělal boxovací pytel a vážně ho zranil, už nemá na zvíře žádný nárok. Úřady mu ho ve čtvrtek na podnět krajské veterinární správy oficiálně odebraly. Odbor životního prostředí prachatické radnice vydal rozhodnutí o předběžné náhradní péči podle zákona na ochranu zvířat. Marley se tak už k původnímu majiteli nevrátí.

Jak se Blesku podařilo zjistit, o štěně budou pečovat v Animal Rescue. Do útulku poputuje až poté, co mu to jeho zdravotní stav dovolí. Zatím je stále ve vážném stavu v péči lékařů a není jasné, zda po hrůzném zacházení nebude mít trvalé následky.

„Štěně bude v naší péči, až to veterináři dovolí. Je jasné, že bude potřebovat čas, aby se s hrůzným zážitkem srovnalo. Zatím není jasné, v jakém bude zdravotním a psychickém stavu,“ řekl Vladimír Kössl z Animal Rescue, který má odchytovou službu a činnost útulku na starosti. V čele tohoto zařízení je už více než dvacet let a má s péčí o opuštěné, zatoulané či odebrané psy na jihu Čech velké zkušenosti.   

„Vypracováváme posudek pro policii, která celý případ šetří. Jak bude posuzován z pohledu zákona, je výhradně na policii a státním zástupci,“ řekl Blesku šéf krajské veterinární správy František Kouba. Podle policejní mluvčí Martiny Joklové zatím v případu nebyl nikdo obviněn.

„Kriminalisté ještě v rukou veterinární posudek nemají. Je pro nás klíčové, nemůžeme tedy nikomu sdělovat podezření z týrání zvířat. Jakmile ho obdržíme, pohne se případ dál,“ řekla Martina Joklová. Za týrání zvířat hrozí pachateli dvouletý trest za mřížemi. V případě trvalých následků nebo smrti je trest ještě o rok vyšší.

Jakuba L. navíc teď čekají velké výdaje. „On se nabídl, že to všechno zaplatí, ale já jsem mu říkala, ať počítá, že to budou částky 30–40 tisíc a podle mě to on vůbec netuší,“ řekla FTV Prima veterinářka.

Video, které celý případ odstartovalo, šokovalo Česko minulý týden – Jakub L. na něm brutálně kope, bije a škrtí teprve tříměsíční štěně labradora. Pejsek utrpěl mnoho zranění, ze kterých se nyní zotavuje na veterině ve Vimperku.

Barena ( 26. března 2018 13:42 )

 Uz na drzku dostal ????! Ale malo !!!!! Krypl zasranej !!!!! Zaslouzil by minimalne to co udelal Marleymu ... A pote jeste vic ..vsichni tyhle kryplove nemocny odporny by se meli strilet !!!! Je to narusenej dement co tu nema co delat !!!!!!!!!!!!!!! A jen doufam ze pujde sedet !!!!!!!!!!! Jestli ne , tak budu blejt z tyhle poje*any republiky

Realcross ( 24. března 2018 11:49 )

No nic na hrubej pytel padne ještě hrubší záplata. Hned jak ho z toho špitálu pustěj tak si může být jistej že si dohlídnu na to aby tam byl zase co nejrychleji zpátky a na hezky dlouho a až vyleze tak si to zopakuje nejméně ještě jednou. U takovýhleho sopla platí pouze jediné oko za oko zub za zub a v jeho případě několikanásobně více. A tentokrát mu nepomůžou ani ty jeho přihřátí kamarádíčkové. Je mi líto že si ho nemohu zavřít někam do klece a tam si s ním hrát jako on s tím štěnětem.

jaaaa ( 23. března 2018 17:08 )

=>jastana nevim jestli jses kluk nebo holka, ale jedno vim jiste mit te vedle sebe rozbil bych ti za to hovno co z tebe vypadlo drzku !

bibijana ( 23. března 2018 10:29 )

naprostý souhlas s vašimi příspěvky, máte pravdu a dík za to,že jste tak hodní Nové majitele řádně ověřit a psa vydat na základě jen kladného doporučení od obce,sousedů atd.

bibijana ( 23. března 2018 10:25 )

Je to o lhostejnosti, lidí, policie a úřadů!!!!V případě té otřesné množírny v Kamenici nad Lipou Jiřiny Švecové sousedé řekli, že desítky let upozorňovali úřady, veterinární správu a starostu, že mají podezření, že se tam něco hrozného se zvířaty děje. Nikdo nezareagoval, nikoho to nezajímalo!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání