Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladou maminku unesla parta seniorů. Věznili ji s pytlem na hlavě: Soud rozhodl o trestu

Autor: ČTK - 
21. března 2018
11:16

Tresty od tří do osmi let vězení potrestal ve středu ústecký krajský soud čtveřici mužů za předloňský únos mladé ženy z Ústí nad Labem. Tři z nich jsou senioři. Matka dvou dětí doteď trpí psychickými potížemi a léčí se u psychiatra.

Strůjcem únosu byl podle svědků pětapadesátiletý Petr R., známý unesené ženy a jejího partnera. Jednomu ze spoluobžalovaných seniorů podle soudu nabídl za únos 30.000 korun, oslovený muž si vzal na pomoc další své dva známé. Minimálně měsíc před únosem ženu sledovali a mimo jiné si koupili pouta v obchodě s erotickými pomůckami. Motivem byla snaha získat od partnera unesené peníze.

Trojice seniorů si na ženu počkala 21. ledna 2016 u školky, kam vodila dítě. Prokázali se maketou znaku městské policie a tvrdili, že jsou kriminalisté. Ženě namluvili, že ji vezou na výslech. Namísto toho ji odvezli do chaty v Krásném Lese na Ústecku, kde ji celý den drželi s pytlem na hlavě. Nakonec ji pustili, aniž získali nějaké peníze. Oproti jejich předpokladu se totiž partner ženy obrátil na policii.

Soud únos kvalifikoval jako vydírání a omezování osobní svobody. Petra R., který je jako jediný ve vazbě, poslal soud na osm let do vězení. Senioři dostali tresty tři, čtyři a šest let. Jeden z nich je potrestán i za krádež, unesené ženě podle soudu vzal z kabelky blíže neurčené množství peněz a parfém. Další má pak souhrnný trest i za nedovolené ozbrojování kvůli nelegálně držené zbrani.

Unesená žena dosud trpí vážnými psychickými potížemi, podle znalců jde o posttraumatickou stresovou poruchu. Stále navštěvuje psychiatra a bere antidepresiva.

bre-burda ( 21. března 2018 12:16 )

A byli to skutečně senioři? Nebyli to teenageři?

dandova ( 21. března 2018 11:47 )

Že jste nechodili na houby nebo na ryby, š.mejdi.

tonyka ( 21. března 2018 11:40 )

Debil z Blesku něco napíše a ani si to po sobě nepřečte než to nechá vytisknout.....to je každou chvíli nějaká chyba...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání