Ve velkém rodinném domě ve Vrchotových Janovicích vychovávají šest dětí, z toho je jeden chlapeček zdravotně postižený. Dalších deset sourozenců už je dospělých a žije mimo domov.

„Přihlásila nás starší dcera, protože chtěla zjistit, jestli by to jiná maminka dala,“ svěří na začátku pořadu Helena, která je momentálně s postiženým chlapečkem doma a stará se o něho. Její muž je opravář pneumatik, pracuje na směny a snaží se uživit početnou rodinu, o jejíž matku se zajímá i Česká kniha rekordů.

Ta se totiž se zápisem o nejzasloužilejší matku nemůže opřít o žádná oficiální data. Český statistický úřad údaje o velikosti rodin neshromažďuje, sociálka svého času informovala o rodině, které posílala dávky pro 14 krků (vč. otce a matky). Ona Dnes pak v roce 2012 psala o pražské prodavačce Aleně (57), která v letech 1979 až 2005 (tedy během 26 let) povila 12 dítek.

V knize českých rekordů ale zapsaná není. „My evidujeme z roku 2015 manžele, kteří mají dětí deset. Češku, která přivedla na svět jedenáct dětí, v evidenci zatím nemáme a rozhodně bychom o ni velmi stáli!“ řekl Blesku potěšeně Miroslav Marek, prezident pelhřimovské agentury rekordů Dobrý den.

Náhradní maminka Marcela (34) se bude muset starat »jen« o šest dítek – Helenu (14), Janu (13), Valentinu (12), Marušku (11), Petra (7) a postiženého Matýska (9). Největší neshody bude mít s dospívajícími děvčaty. Dívky ji nebudou chtít poslouchat a neustále budou odporovat. Jak si s nimi Marcela poradí, můžete vidět už dnes ve 20:20 na TV Nova.

VIDEO: Výměna manželek: Pubertální dcery ničily náhradní manželku!

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Pubertální dcery ničily náhradní manželku! TV Nova

VÝZVA BLESKU:
Znáte rodinu s ještě vyšším počtem dětí? Napište nám!

SMS, MMS: 724 249 000

e-mail: tip@blesk.cz

Gynekolog Unzeitig: Vřele nedoporučuju

Je vůbec možné, aby jedna žena do svých 43 let přivedla na svět jedenáct dětí? „Ty porody musí být hodně za sebou, aby to stihla. Navíc si myslím, že jedenáct porodů s největší pravděpodobností nebude úplně bez komplikací, protože ty poslední musely být v děloze, která je unavená, vyčerpaná a nemá už tu pružnost, kterou by měla mít na těhotenství,“ řekl Blesku gynekolog doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc., který tolik dětí rozhodně nedoporučuje.

„Není to běžné – jsou takoví lidé, klobouk dolů, ale rozhodně bych to nepreferoval. Takhle si nepředstavuji přirozenou reprodukci,“ dodal gynekolog.

Vše o pořadu Výměna manželek najdete zde >>>

Fotogalerie
16 fotografií