Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jakub L. brutálně zkopal štěně: Za Marleyho pochodovalo Prachaticemi 200 lidí, chtějí přísné tresty pro tyrany

Autor: idh - 
20. března 2018
18:49

Přísné potrestání Jakuba L. (24), který týral tříměsíční štěně! To chtějí lidé, kteří se v úterý sešli v Prachaticích. Nejméně 200 jich šlo až k domu, kde mladík bydlí.

Organizátoři akci označili jako hromadné venčení psů. „Nejde o útok na muže, který štěně týral. Hlavně chceme upozornit na to, že současné zákony na ochranu zvířat jsou naprosto nedostačující,“ popsal Blesku hlavní organizátor akce Dušan Švestka (26).

Na místě se také podepisovala petice, která pro Jakuba L. požaduje maximální trest. Podle zákona může být potrestán až třemi lety vězení. Petici už podepsalo kolem 150 tisíc lidí. „Dotyčný teď chce zaplatit psovi léčbu. Myslím si ale, že to dělá jen proto, aby dosáhl nižšího trestu,“ řekla další z organizátorů Jitka Kučerová (30).

Co se stalo?

Tříměsíční štěně labradora se stalo terčem útoku svého »páníčka« minulý týden. Jakub L. psa, který byl po operaci zlomené nohy, v prachatickém bytě bil pěstí a kopal do něj. U toho ho natáčel kamarád, který posléze video zveřejnil. Mladík je nyní údajně s rodiči mimo Česko.

Čeká ho operace nohy

„Pejsek je stabilizovaný a zotavuje se z mnohočetných pohmožděnin. Poškození nervového aparátu se nepotvrdilo. Bude se řešit reoperace původní zlomeniny, která se nehojí tak, jak by měla,“ popsala na Facebooku Veterinární ordinace Vimperk. Co bude s Marleym dál, řeší veterinární správa a obecní úřad. Jeho majitelem je stále útočník.

Matahari ( 21. března 2018 18:45 )

To se budeš asi jmenovat Jakub Linha ne?

hnusnejsvet33 ( 21. března 2018 07:49 )

Pisálci z Blesku vy se jděte do hajzlu s tím oslovováním "mladík", jste všichni banda stejnech bastardů...

hnusnejsvet33 ( 21. března 2018 07:46 )

Ví tady vůbec někde, kde ta bestie pracovala, než srabácky zmizela? Psalo se, že vyrůstal pouze s tou sviní matkou. Ale má taky ňákýho fotra, ví se, co on je zač,pokud je to nějakou zlodějská *** s kontakty, tak pak jasné, odkud vítr fouká....

hnusnejsvet33 ( 21. března 2018 07:42 )

Osoba podezřelá ze spáchání trestného činu, může v pohodě vycestovat???? POLICIE jednoznačně zanedbala svoje povinnosti.

majojo ( 20. března 2018 23:42 )

Když mi ublíží zvíře, vím, z jakého důvodu. ale člověk ubíží klidně bez důvodu a hlavně když ví, že beztrestně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání