Podle náměstka primátora Petra Hladíka musí současné operační sály pracovat v omezeném režimu. Pokud bude vše bez problémů, začít stavět by se mohlo v roce 2020. Podle něj se zvyšuje počet operací a stále více lidí chce podstoupit zákroky chirurgické, ortopedické, ale i urologické a gynekologické v některé z brněnských nemocnic.

„V Úrazové nemocnici provádíme více než 7000 operací ročně. Současné sály nám přitom jedou v takovém omezenějším režimu na hygienickou výjimku. Z dlouhodobého pohledu to není možné ani únosné,“ řekl Hladík.

Podle něj vzniknou v nové budově operační sály pro anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) a jednotku intenzivní péče (JIP). „Díky tomu se uvolní prostory v objektech na Ponávce, kde se nacházejí stávající operační sály. Po jejich rekonstrukci se tam přesunou zdravotníci z budovy na ulici Koliště, kterou bude možné využít pro jiné účely,“ dodal Hladík. Rekonstrukce uvolněných prostor v areálu nemocnice bude stát skoro 40 milionů korun, než se do nich přesune zdravotnické zázemí.