Tatínek měl moc rád zvířata, proto byl vegetariánem. Srdce měl ale tak široké, že se v něm našlo dost místa i pro lidi. Díky němu jsem zažila nejkrásnější možné dětství. Byl to totiž ten nejhodnější člověk na světě,“ řekla při obřadu dcera učitele Alena.

Obřadu vévodila píseň Jaroslava Filgase Šeptání do ticha, která měla učitele hodně symbolizovat. „Tatínek by si určitě nepřál, abyste na něj vzpomínali ve smutku. Uchovejte si proto na něj nějakou veselou vzpomínku,“ požádala přítomné.

Miroslav Ch. (†50) učil přibližně 20 let ve Znojmě na základní škole. Kromě toho moderoval ve dvou rádiích a vystupoval jako dýdžej. Hodně sportoval. V triatlonu se stal železným mužem.

O život přišel následkem úrazu, který mu před jedním ze znojemských nočních klubů způsobili zatím neznámí útočníci. Ti se patrně domnívali, že patří k ženě, která je měla okrást. On si s neznámou kráskou přitom jen zatancoval...

VIDEO: Žáci základní školy, v níž Miroslav Ch. (†50) vyučoval, se s oblíbeným kantorem rozloučili dnes dopoledne na nádvoří školy.

Fotogalerie
21 fotografií