V rámci projektů jsou pro seniory například vyčleněny hodiny, kdy bazén patří pouze jim. Nejinak je tomu i v případě rodin s dětmi. Kromě toho se chystá i nový ročník Křížovkářské ligy na jaře, Taneční odpoledne, běhání s kočárky, pravidelné výlety seniorů, drakiáda a nejrůznější aktivizační programy. O chystaných akcích hodlá radnice své obyvatele v nejbližší době informovat na webu i poštou.

Bylo mým dlouhodobým přáním, aby městská část poskytovala komplexnější servis seniorům a rodinám s dětmi tak, jako je tomu i na jiných městských částech,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta a jeden z iniciátorů programu Ivan Holeček (ČSSD).

Městská část projekty podpořila 5 miliony korun

Oba dva projekty podpořila městská část celkovou sumou pět milionů korun. Kromě toho se chystá ještě jeden projekt, který je zaměřený na sportovní nadšence. „V rámci Trojky pro sport máme ambici nabídnout dětem možnost aktivního trávení volného času namísto vysedávání u mobilů a tabletů,“ uvedla patronka programu a radní pro oblast sportu Irena Ropková (ČSSD).

Jedinou podmínkou je bydlení v Praze 3

K využití výhod obou programů stačí jediné – bydlet v Praze 3. Na základě tohoto prokázání si mohou senioři i rodiny vyzvedávat třeba plavenky do bazénu v areálu Pražačky na radnici městské části na Havlíčkově náměstí 9, konkrétně ve 2. patře, číslo dveří 116.