Až po dvou týdnech se herec Vlastimil Bedrna dočkal posledního rozloučení. To proběhlo v pondělí od 12 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. Herec zemřel 6. března, pohřeb mu rodina zorganizovala ale až teď. „Čekali jsme na část nejbližší rodiny, která byla na cestách,“ vysvětlila pro Aha! dcera Bedrny a Laďky Kozderkové (†37) Vlastimila (42).

Už od půl 12 se ve strašnickém krematoriu začali scházet smuteční hosté, kteří se přišli naposledy rozloučit s legendárním hercem Vlastimilem Bedrnou. Postávali před síní a v tichosti vyčkávali, než přijde čas na začátek obřadu.

V davu se o třičtvrtě na 12 objevil herec Jiří Bartoška. V ruce držel smuteční růži. A chvíli po něm přišel také herec Karel Heřmánek se svojí manželkou Hanou. Ten se po smrti kamaráda z divadla vyznal, že se i s Bartoškou chystali Bedrnu navštívit. Nakonec se jim to ale už nepovedlo. Na pohřeb však dorazili říci svému parťákovi poslední sbohem a slib mu nakonec splnili...

Oba herci položili své smuteční květiny k rakvi svého kamaráda a odešli si sednout do jedné z posledních lavic ve smuteční síni.

Jiří Bartoška a Karel Heřmánek položili rudou růži k rakvi.
Autor: Blesk:Robert Klejch

Pohřeb Vlastimila Bedrny.
Autor: Blesk:Robert Klejch

Smuteční řeč za herecké kolegy pronesl herec Ivo Kubečka. "Měl v sobě tragédii, měl v sobě humor, byl to velký člověk, velký herec," pronesl v hodně emotivním projevu. Po jeho řeči zaznělo několik písní. Jednou z nich byl duet Laďky Kozderkové, Bedrnovy manželky, kterou zabila v pouhých 37 letech rakovina, s Waldemarem Matuškou. 

Ivo Kubečka pronesl smuteční řeč.
Autor: Blesk:Robert Klejch

Po obřadu se kondolovalo rodině. Herec Jiří Bartoška ale hned odešel ven ze síně na cigaretu.

Jiří Bartoška po obřadu odešel ven ze síně.
Autor: Blesk:Robert Klejch

Karel Heřmánek s manželkou ale pro Blesk na Bedrnu zavzpomínali. „Pořád jsme se s Jirkou Bartoškou chystali, že Vlastu navštívíme, ale nějak k tomu nedošlo, nenašli jsme odvahu. Bál jsem se konfrontace, chtěli jsme si ho zapamatovat takového, jaký byl. Byl veselá kopa. Měl jsem ho opravdu moc rád,“ prozradil Heřmánek. „Mám na něj ty nejkrásnější vzpomínky, byl to úžasný kolega. Je mi to líto,“ řekl herec smutným hlasem. „Nosil nám jitrnice," zasmála se dojatá Hana Heřmánková po obřadu.  "Vzpomínám na něj s velkou láskou. S Laďkou Kozderkovou, jejíž písnička během obřadu zazněla, byli nádherná dvojice," uvedl Heřmánek. "Já jsem ji nezažila, ale jeho holkám jsem půjčovala kočárek," dodala Heřmánková.

Karel Heřmánek zavzpomínal na Vlastimila Bedrnu.
Autor: Blesk:Robert Klejch

Fotogalerie
45 fotografií