Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech vězněný v Kambodži je nevinný. Z vězení ho ale nepustí!

Autor: dce - 
19. března 2018
13:51

Už více než měsíc uplynul od soudu s Václavem P. alias Wendim v Kambodži. Byl obviněn ze zneužívání dítěte, u soudu ale ona oběť – 14letá Nicol – prohlásila, že jí Čech nikdy neublížil a přede všemi ho objala. Wendi ale dál sedí ve vazbě. Na propuštění chybí peníze a policie navíc nyní musí vyšetřit, proč dívenka i její matka vypovídaly původně proti Wendimu.

Wendiho zatkla kambodžská policie loni na konci října, měl podle nich zneužít 14letou holčičku. Jeho přátelé začali za jeho nevinu okamžitě bojovat – podle nich Václava falešně obvinil jiný Čech. Věci se ujala nezisková organizace APLE na pomoc znevýhodněným dětem. Podle Wendiho kamarádů organizace často lživě viní cizince ze zločinů. To se mělo stát i v jeho případě.

Wendi byl Nicol otcem, kterého nikdy neměla. Ona i její matka trpí onemocněním AIDS, kvalita jejich života byla kvůli tomu skutečně nízká. Wendi jim pomohl úroveň bytí zlepšit a o obě se staral. APLE měl Nicol i její matku přinutit k výpovědi proti Čechovi úplatky a výhrůžkami.

V únoru se věc konečně dostala před soud – Nicol přede všemi Wendiho objala a tvrzení o zneužití vzala zpátky. Všichni si oddechli a doufali, že bude peklo u konce. Ale chyba – v Kambodži nejde nic hned…

Na propuštění chybí peníze a teď přišla i další rána. Soudkyně nařídila vyšetřit, proč tzv. oběť a její matka změnily výpovědi a vypovídají ve prospěch Wendiho, tedy, že nikdy neudělal to, z čeho je obviněn. A než se to vyšetří, bude Wendi v base. Jak dlouho, nikdo neví,“ napsal na Facebooku Wendiho kamarád Ota.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání