V neděli dopoledne se bez elektřiny ocitlo zhruba 10 tisíc domácností, většinu poruch se ale podařilo do dnešního rána odstranit. „Aktuálně ČEZ eviduje osm poruch na vedení vysokého napětí,“ uvedla mluvčí. Bez proudu zůstávají především rekreační objekty jako chaty, chalupy a samoty, kam se technici kvůli nepřístupnému terénu a špatnému počasí nemohli dostat.

„K řadě poruch jsme se v zalesněném terénu museli prořezávat. Předpoklad obnovení dodávek z hladiny vysokého i nízkého napětí je během dnešního dne,“ dodala Holingerová.

Pozor na kluzké silnice

Meteorologové varují na většině území před namrzlými silnicemi. Řidiči by si měli dát pozor například v Královéhradeckém kraji, kde leží na namrzlých vozovkách sníh, namrzlé jsou i silnice na Vsetínsku a například v Moravskoslezském kraji se tvoří  jazyky.

Další mrazivou noc má za sebou Liberecký kraj. Teploty tu klesaly i v nížinách pod minus deset stupňů Celsia. Pod nulou by měly zůstat teploty i přes den. Silnice v kraji jsou nadále sjízdné se zvýšenou opatrností. Během dne může podle předpovědi meteorologů místy sněžit. Průměrné teploty mají být přes den od -4 do 0 °C, v tisíci metrech na horách až -9 °C.

Fotogalerie
15 fotografií