„Je to elektrické vozítko, které mě doslova osvobozuje. Víc než o invalidní vozík jde spíš o sportovní záležitost na bázi segwaye,“ popsal nadšeně svou novou pomůcku. „Nemá přední kolečka, která se zasekávají. Můžu tak vyjet menší obrubníky, jezdit po trávě, všude tam, kde se na běžném vozíku nedá,“ svěřil nadšeně televizi Nova.

Za to, že ho má, vděčí svým kamarádům. „Vozítko je hodně drahé. Běžný vozík stojí 100 000 korun, tenhle elektro vyjde na 500 000 korun. A stát na to nepřispívá. Šel jsem proto cestou přes nadaci Karla Janečka formou sbírky a interně jsem oslovil i přátele, kteří mi finančně pomohli,“ přiznal Jančařík, který na novém stroji jezdí nejen každé pondělí moderovat Sportovní odpolední noviny na Novu, ale i na rehabilitace a alternativní léčbu.

Bílá medicína toho neumí moc nabídnout, tak zkouším všelijaký alternativy,“ přiznal moderátor, který se nespoléhá jen na akupunkturu. „Také mám svého energetika. Je to člověk, který se vynořil, když se mi to stalo a skončil jsem na JIP. Jmenuje se František a je to dávný kamarád táty. Dodává mi sílu, půjčuje mi různou literaturu. Rok a půl se o mě stará,“ prozradil Michal.

VIDEO: Podívejte se, jak se po dlouhé době vrátil ochrnutý Michal Jančařík na televizní obrazovky.

Video
Video se připravuje ...

Jančařík poprvé po ochrnutí moderoval na Nově: Nic byste na něm nepoznali! TV Nova

Fotogalerie
20 fotografií