Snímek, pravděpodobně z kamerového systému, zachycuje poslední sekundu před nárazem do skupinky čtyř chodců. Auta v levém pruhu stojí a na semaforu svítí červená, řidič šedého automobilu se však řítí stále vpřed. Nehoda dopadla více než tragicky. Dva lidé jsou na místě mrtví, další žena míří s mnohačetnými poraněními do nemocnice. Poslední z „obětí“ naštěstí vyvázla jen s poraněnou rukou.

Už na místě nehody probíhala slova o tom, že chodci měli zelenou, nyní se tyto zprávy potvrdily. Zdravotnická záchranná služba (ZZS) odvezla do nemocnice dvě starší paní. 72letou ženu při vědomí záchranáři transportovali s mnohačetnými poraněními na urgentní příjem do vinohradské nemocnice. 63letá žena utrpěla poranění ruky a je transportována na ortopedii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ upřesnila v úterý mluvčí ZZS Jana Poštová.

Řidič jel na červenou.
Autor: TN.cz

Do nemocnice zamířil také 67letý řidič, který se po nehodě zhroutil. „Řidič osobního automobilu byl převezen do FNKV s akutní stresovou reakcí,“ sdělila Poštová. Podle prvotních informací mohl řidič utrpět hypoglykemický šok, což je nebezpečně snížená hladina cukru, kterou trpí především diabetici. U řidiče provedla policie na místě dechovou zkoušku, která vyloučila užití alkoholu a jiných omamných látek.

Kolemjdoucí – hrdinové

Tragické události byl přítomen i neznámý 28letý muž, který neváhal a okamžitě po střetu auta s osobami začal zraněným pomáhat. „Ten byl následně převezen do Krizového centra RIAPS s akutní stresovou reakcí,“ sdělila mluvčí záchranářů a muži poděkovala.

„Na silnici byli rozházení lidé, takže jsem vjel do protisměru a vybral jsem si paní a začal jsem ji resuscitovat,“ popsal později okamžiky hrůzy serveru Novinky.cz. Byl jedním z těch, kteří ve vypjaté situaci zachovali chladnou hlavu. Podle jeho slov tam byli i další lidé, již pomáhali nebo pomoc nabízeli. „Resuscitovali jsme tak dlouho, než přijely první záchranné složky a ženu si převzaly do své péče,“ dodal.

Fotogalerie
19 fotografií