Jasanského našli lidé bezvládně ležet ve čtvrtek ráno na asfaltové silnici, která vede přes pole k zahrádkářské kolonii u Příchovic na jižním Plzeňsku. „Kamarád šel kolem a viděl jeho tělo ležet bez bot. Mysleli jsme, že ho někdo zabil a vyhodil z auta,“ řekl Lukáš Karel.

Přivolaný lékař totiž nevyloučil cizí zavinění. Policie tak nařídila provést soudní pitvu. Ta do celé věci vnesla jasno. „Muž zemřel ze zdravotních příčin,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová. Podle informací Blesku měl Jasanský zemřít na plicní embolii.

Neměl kde bydlet

Po získání titulu mistra světa to mělo jít s Pavlem Jasanským z kopce. Nevydařilo se mu manželství a měl začít holdovat alkoholu. „Naposled bydlel v Příchovicích s přítelkyní. Ta ho vyhodila, ona teď žije někde v Přešticích a on neměl kam jít,“ řekl Jasanského kamarád, který má v zahrádkářské kolonii chatu a za kterým Jasanský chodil. „Naposledy jsem ho viděl v neděli. Půjčil jsem mu tisícovku a řekl mu, že když nemá teď kam jít, může zůstat chvíli u mě,“ dodal jeho přítel.

Jenže Jasanského už neviděl a o jeho smrti se dozvěděl ve čtvrtek večer. „Ráno ho našli kousek od mé chaty na silnici mrtvého. Za mnou určitě takhle brzy nejel. V autě měl spacák, tak si myslím, že tady ve voze přečkal noc,“ dodal muž. Jestliže Jasanský opravdu přes noc spal v autě, mohlo se mu udělat špatně, vyšel naboso ven, upadl a zemřel. Měl prý totiž i odřený obličej.

Fotogalerie
6 fotografií