Nový byt, nový pes, a přesto je v Ústí nad Labem něco špatně. Sympatický pár si pořídil ke stávajícímu pejskovi ještě Sama. Doma je vše v pohodě, ale venku se Sam mění v agresivní šelmu, která útočí na všechno a na všechny. Může to způsobovat negativní zkušenost z mládí?

Po příjezdu do Brlohu je jasné, že se Sam strašně bojí a zmatené povely majitelů mu moc nepomáhají. Psí psycholog Ruda Desenský udělil jednoduché úkoly. Pes musí dostávat příkazy, ne zákazy. Je nutné ho naučit, že vodítko je nástroj páníčka. Důležitá je technika „neútočení“. Na měsíc práce až dost.

Kočka Dežka měla pěkné štěstí. Ujala se jí sympatická důchodkyně, která se o ni trpělivě a s láskou stará už sedm let. Vůbec ale nechápe, proč se jí Dežka mstí pomočováním koberečků v koupelně a ložnici. Celý byt už pěkně páchne a milá paní Skopcová neustále drbe koberce. Když se setmí, Dežka začne nervózně chodit po bytě a hlasitě kvílí. Zní to trochu jako z hororu.

Klára se snaží si s kočičkou povídat, ale ta ji ignoruje. Po rozhovoru s paní majitelkou však Klára pochopila, že Dežka svoji paničku velmi miluje a snaží se ji značkováním chránit. Další úkol je zaměřen na nervozitu a kvílení. Opět je dost jednoduchý. Je nutné zbavit Dežku před spaním přebytečné energie.

Podívejte se už dnes v sobotu 17. 3. v 17:55 na ČT1 na další díl z cyklu Kočka není pes – Vystresovaný Sam a oddaná Dežka