Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V lese na Jičínsku ležela mrtvola, případem se zabývá policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, lm - 
15. března 2018
17:34

Správce lesa při označování stromů ke kácení našel ve čtvrtek dopoledne v lese v katastru obce Markvartice na Jičínsku kosterní pozůstatky lidského těla. Zřejmě šlo o ženu. ČTK o tom informoval mluvčí jičínské policie Aleš Brendl.

"Oznámil nám to na tísňovou linku 158 krátce po půl desáté dopoledne. S největší pravděpodobností nejde o žádný archeologický nález," řekl ČTK Brendl. Kosterní pozůstatky podle něj ležely na povrchu a byly roztahané zvěří. "Přivolaný soudní lékař na místě nedokázal s určitostí sdělit přesnou příčinu smrti, proto byla nařízena soudní pitva. V souvislosti s nálezem pátráme po totožnosti a prověřujeme databázi pohřešovaných osob," uvedl mluvčí. Výsledky soudní pitvy by podle něj měly být známy do několika dní.

Kriminalisté mají ještě v živé paměti případ padesátiletého muže, jehož tělo bylo nalezeno loni 14. srpna ve značném stadiu rozkladu na poli u Lázní Bělohrad na Jičínsku. Policie obvinila z loupežné vraždy manželský pár ze Semilska. Muže z Prahy manželé podle kriminalistů zastřelili poté, co ho vylákali na opuštěné místo, a pak mu ukradli několik desítek tisíc korun. Později kriminalisté obvinění manželského páru ještě rozšířili o dvojnásobný pokus o vraždu třicetiletého muže, kterého jejich komplic předtím pojistil pro případ úmrtí. Třicetiletý muž, kterého manželé chtěli podle policie zabít, při obou pokusech o vraždu neutrpěl závažná zranění.

hasickajana ( 15. března 2018 18:32 )

No Rumcajs...?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání