Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jakub (24) z Prachatic zkopal a škrtil štěně: Pes je v kritickém stavu, mladíka za to někdo zbil

Autor: dce - 
15. března 2018
15:36

Oblíbené internetové pořekadlo "karma je zdarma" se opět ukázalo jako pravdivé. V případě Jakuba L. (24) z Prachatic, který brutálně zkopal a škrtil štěně, prý protože ho kouslo, bylo potrestání skutečně rychlé. Video se objevilo v médiích ve středu a už ve čtvrtek se objevila zpráva, že mladíka někdo napadl - vyřídili si to s ním patrně milovníci zvířat.

Skutečně otřesné video, kde mladý muž brutálně kope do štěněte s již zasádrovanou nohou a později ho i škrtí šokovalo celé Česko. Lidé na sociálních sítích velmi rychle mladíka identifikovali jako čtyřiadvacetiletého Jakuba L. z Prachatic. A záhy už ho kvůli týrání začala vyšetřovat policie.

Drastické záběry natočil Jakubův kamarád, aby na týrání údajně upozornil. Z Facebooku je získala Jihočeská televize, která na případ upozornila právě policii a i širokou veřejnost.

„Kriminalistům případ oznámila Jihočeská televize, jejíž redaktoři se nějak k videu dostali. Zabýváme se jím už dva dny, kdy byly zahájeny úkony trestního řízení. Trestní stíhání zatím není zahájeno, ale člověka, který na videu psa týrá, policie zná,“ řekla iDnes.cz prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Štěněti labradora jsou podle všeho teprve tři měsíce, jeho majitel ho ale měl týrat dlouhodobě. Právě tak mělo štěně přijít ke zlomenině nohy, kterou má na videu v sádře. Pes skončil na veterině mimo dosah tyrana. "Přišlo k nám v dost kritickém stavu, povedlo se nám ho ale stabilizovat. Zůstane u nás delší dobu,“ informovala veterinární ordinace lékařky Šárky Janáskové ve Vimperku.

"Kvůli štěněčím hrátkám a štěněčímu kousnutí má Marley zlomenou pánev, dvě zlomené packy, otok hlavy s podezřením na otok mozku. Je celý pohmožděný a dobitý," popsala paní Jana na Facebooku.

Na sociálních sítích se rovněž objevila mladíkova adresa, a tak netrvalo dlouho a někdo si to s ním patrně rozhodl vyřídit. Jakuba podle serveru TN.cz někdo napadl, což měla potvrdit i jeho matka. Ta také uvedla, že se mladík k věci postaví čelem. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání