Perfektní rodinná dovolená

Bavorský les je obzvláště známý jako skvělý region pro pěší túry, dále díky vynikajícím wellness hotelům a mnoha dalším volnočasovým aktivitám, které tak utváří perfektní rodinnou dovolenou bohatou na zážitky.

Autor: Marco Felgenhauer

Prales na obou stranách hranice

Podél české hranice se rozkládá nejstarší německý národní park a jedinečný prales - Národní park Bavorský les. Ve střední části národního parku se daří přírodě, která je člověkem naprosto nedotčena. Společně se sousedícím českým Národním parkem Šumava leží dnes v srdci Evropy největší projekt na ochranu přírody na kontinentu. S mottem „zachovat přírodu“ tu tak dorůstá zcela nový prales.

Autor: Marco Felgenhauer

Sýry, knedlíky, protěž alpská

Protěž alpská přeci neroste v Bavorském lese. Ano, to je pravda, ale balí se tam. V jedinečné doutníkové manufaktuře Wolf & Ruhland v Perlesreutu jsou z ní baleny silné doutníky „Edelweiß-Virginia“ nebo také tlusté doutníky typu Havana či oblíbenci místních tzv. „Krummer Hund“, česky Podvraťák. Po domluvě je možné si manufakturu prohlédnout a spojit s výletem do Ilztalu, údolí divoké řeky Bavorského lesa.

Autor: Marco Felgenhauer

Na labužníky čeká pstruh z místních vod či typické knedlíky a na závěr „Bärwurz“ – pálenka z Bavorského lesa. Bylinkový destilát je vyráběn pouze tady, protože Bärwurz – koprník štětinolistý je endemitem a roste jenom v Bavorském lese.

Autor: Marco Felgenhauer

K návštěvě zve i sýrárna Goldsteig v Chamu, která je největším výrobcem mozarelly v Německu. Přes 5000 farmářů založilo družstvo a produkují jemný sýr, bez kterého je moderní kuchyně sotva myslitelná.

Více informací najdete na www.bayerischer-wald.de