Film Bába z ledu pojednává o dvou starších lidech v podání Zuzany Kronerové a Pavla Nového, kteří si žijí nuzným životem. Ona je vdova, kterou šikanuje vlastní rodina, on bezdomovec, který rád holdoval alkoholu a nastěhoval se do starého autobusu pod mostem. Osud je však spojil dohromady a na stará kolena si užívají neutuchající lásku. Ve filmu nechybí ani kontroverzní erotické scény, které mnohé diváky pobouřily.

Příběh je to zajímavý, ale takových už tu bylo nespočetkrát. Navíc si nemyslím, že to režisér Bohdan Sláma dobře uchopil. Vím, že lidé v takových situacích existují a že žijí v hrozném prostředí, mají své starosti, ale proč se mám na to koukat. Myslím, že se nemusí všechno ukazovat za každou cenu. Méně je někdy více.  Pro mě je to film zkrátka na jedno použití,“ svěřil se Blesk.cz Zdeněk Troška s tím, že ale herci se svých rolí zhostili na výbornou a ocenění si zasloužili.

Ten navíc po Českých lvech nabral pocit, že dosavadní umění nabralo úplně jiný směr. „Řekl bych, že se do umění vkradl kult ošklivosti. Čím ošklivější, hnusnější a depresivnější film, tím víc umění. Já dělám pohodové filmy, chci rozdávat lidem radost a smích. Tyto typy filmů jsou v opozici k těm mým,“ zhodnotil režisér výběr oceněných filmů s tím, že i takové celovečerní snímky se dají natočit s noblesou.

VIDEO: Pavel Nový získal svého prvního Českého lva! Zavzpomínal na sex před kamerou!

Fotogalerie
29 fotografií