Drzost zloděje, který na Novém Městě okradl o šperky dvě ženy, nezná mezí! V prvním případě si v Apolinářské ulici vyhlédl nevinnou kolemjdoucí a jakoby nic se jí začal doptávat na cestu. Ta se s mužem v dobré víře dala do řeči.

Jenže neřád jen vyčkával, až bude čistý vzduch, a pak jí zničehonic strhl z krku brož a z místa se pakoval, až se mu za patami prášilo. A že měl „dobrý vkus“, dokazuje cena šperku - stál totiž několik tisíc korun. „Vyvstalá situace byla natolik překvapivá, že se poškozená nezmohla vůbec na nic, tedy ani se bránit a ani například volat o pomoc,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ani tenhle lup ale zloděje neuspokojil. Stejnou taktiku zvolil také na Ostrčilově náměstí, tentokrát měl ale naspěch - žádným rozhovorem se ženou se nerozpakoval. Přistoupil k ní, když stála na zastávce, a z krku jí škubnutím strhl zlatý řetízek. Pak uháněl do metra na Karlově náměstí. 

Škoda 20 tisíc

„V obou případech si muž přisvojil šperky v celkové hodnotě téměř dvacet tisíc korun. Proto policisté případ prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za což muži v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ řekl Hulan.

Drzého zloděje naštěstí zachytily kamery. Policie proto žádá veřejnost o pomoc: pokud muže znáte nebo víte, kde se nachází, zavolejte na linku 158. Dále policisté žádají ženy, které mohly být okradeny podobným způsobem, aby se na linku taktéž přihlásily.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj strhl ženám šperky přímo na ulici. Policie České republiky