Doprava v Praze se potýká se zásadními problémy. Po uzavření Libeňského mostu a Zenklovy ulice někteří obyvatelé metropole začali prohlašovat, že z Libně se stává nedobytná tvrz, rekonstrukce Českobrodské odřízla Běchovice od zbytku metropole, útrpné je také zdolat cestu ze Žižkova kvůli uzavírce Husitské ulice. Tvoří se dlouhé kolony, řidičům i cestujícím pražskou MHD přibývají vrásky na čele.

Situace není růžová ani na dalších místech metropole, všechno ještě podtrhává nešťastný výrok pražské primátorky o tom, že Pražané jsou vzhledem k dopravě „trochu zpovykaní“. Ten během pondělí i úterý připomínali Pražané v ulicích i na sociálních sítích - primátorka podle nich nevidí realitu. „Schválně, ať se Krnáčová na Žižkov nastěhuje a pak ať rozdává rozumy,“ řekla Blesk.cz například učitelka Markéta, která bydlí na Žižkově.

Sama primátorka rozhořčení lidí chápe. „Kolony ani zpoždění tramvají nejsou v pořádku a nesmí být běžnou součástí dopravy v Praze. Opravuje se Husitská ulice, která je jednou z nejvytíženějších automobilových tepen na Praze 3. Mluvila jsem s dopravními inženýry a podle nich by se ta situace měla v následujících dnech postupně zklidňovat. Samozřejmě ale kolony nejsou v pořádku. Rozumím tomu, že se lidé rozčilují,“ řekla k aktuální situaci a za svůj neuvážený výrok se omluvila: „Uznávám, že mé sobotní vyjádření bylo hloupé, a chtěla bych se omluvit všem, koho se jakkoliv dotklo.

Premiér: Věc je nutné řešit

Spokojený s touto kauzou není ani předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Podle něj primátorka určitě nezvolila vhodná slova, když právě doprava je jednou z oblastí, které obyvatele v Praze trápí nejvíc.

„Celá situace je o to víc nepříjemná, že pouhé dva dny po rozhovoru paní primátorky zkolabovala doprava na Žižkově a tím i v dalších místech. Je jasné, že silnice a ulice se musí opravovat, ale nejde to dělat tak necitlivě bez dřívějšího upozornění Pražanů,“ napsal Blesku Babiš. „Paní primátorka by měla víc zvažovat, co říká. A měla by dopravní situaci v Praze začít osobně řešit. A je jedno, že dopravu má v gesci jiná politická strana. Ona nese hlavní zodpovědnost,“ dodal předseda vlády.

Husitská ulice na Žižkově se stala symbolem zmaru posledních dnů v rámci pražské dopravy:

Fotogalerie
35 fotografií