Obrovská tragédie se odehrála v ulici Švehlova u obchodního centra v Hostivaři v úterý před třetí odpoledne. „Došlo ke střetu osobního motorového vozidla a chodců,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Auto, které řídil 67letý důchodce, srazilo čtyři lidi. Jedné ženě a jednomu muži přes veškerou snahu nemohly naše posádky pomoci,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Další dva lidé byli zraněni. „72letou ženu při vědomí záchranáři transportují s mnohačetnými poraněními na urgentní příjem do vinohradské nemocnice. 63letá žena utrpěla poranění ruky a je transportována na ortopedii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ upřesnila Poštová.

Tragická událost má i svého hrdinu: 28letý muž, který byl v době nehody na místě, ani minutu nezaváhal a zraněné pomáhal resuscitovat. „Následně byl převezen do Krizového centra RIAPS s akutní stresovou reakcí,“ sdělila mluvčí záchranářů a muži poděkovala. S akutní stresovou reakcí byl do vinohradské nemocnice převezen také řidič osobního automobilu.

Řidič nebyl pod vlivem

Podle svědků stála auta v levém pruhu v řadě, protože na semaforu svítila červená. Přes přechod přecházeli chodci, když v pravém pruhu přijelo auto a srazilo je. Proč ale k tragické nehodě došlo, je zatím velkou neznámou. „Vyšetřovatelé na základě provedených orientačních zkoušek vyloučili, že by byl 67letý řidič vozidla pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky. Konkrétní příčina tragické nehody je předmětem dalšího vyšetřování,“ sdělili policisté.

Provoz ve Švehlově ulici, kde k tragédii v úterý odpoledne došlo, byl uzavřen. Silnice směrem od Zahradního Města k Průmyslové byla neprůjezdná. Auta musela jezdit odklonem. Ve směru z centra směřovala do ulice Práčská, na opačnou stranu potom do ulice Pražská. Na zastávce OC Hostivař nezastavovaly tramvaje. Autobusy jezdily od křižovatky ulic Práčská a Švehlova směrem k Průmyslové v protisměru. Provoz se v plném rozsahu obnovil krátce před půl šestou večer.

Fotogalerie
5 fotografií