Příběh se odehrává v, ehm, nějaké zemi bývalého Sovětského svazu, kde je převrat či co a vy máte zachránit prezidentku. Příběh je děsný a nestojí za nejmenší pozornost. O něm ale kolejové střílečky nejsou, takže se jím není potřeba zabývat a ani ho tím pádem hanit.

V roli dvojčlenného komanda, kterému velíte sami s umělou inteligencí ovládaným spolubojovníkem nebo lidským parťákem po internetu, se vydáte na dobrodružství rozeseté po sedmi krátkých levelech. Jeden z nich je navíc prolog. Bravo Team je hodně krátká hra, dohrát vám nezabere déle než 3 hodiny.

Bravo Team pro virtuální realitu PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer
Podobně jako v Time Crisis se přesouváte z krytu do krytu s tím rozdílem, že o tomto pohybu v Bravo Tamu rozhodujete sami. Můžete tak vybrat optimální pozici k eliminaci nepřítele. Protivníci vám ale příliš nezatopí, jelikož jejichž inteligence se pohybuje na úrovni plechových kachniček na střelnici z poutě.

To bychom také hře odpustili, kdyby na nás nabíhalo alespoň více druhů než jen maskovaní vojáci v kuklách. Grafika je na poměry PSVR dobrá. Ve skutečnosti se nám i dokonce líbila. Velkou potíží je ale viditelnost. Když máte střílet na nepřátele v dáli, nepomáhá, že jsou rozmazaní.

Bravo Team pro virtuální realitu PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

V čem však hra vážně boduje, je naklánění pomocí headsetu zpoza rohů a krytů. To je fakt pecka. Hráč si pak připadá úplně jako uprostřed dění. Pokud jste tedy vyznavači virtuálních střelnic, může se vám Bravo Team na pár chvil zalíbit. Jinak asi ne. I ovládání totiž hapruje.

Použití Aim ovladače je asi nejlepší a nejpřesnější řešení, i když stoprocentně taky nefunguje. Hraní s DualShockem 4 je již méně přesné, ale pořád se s ním dají nepřátelé trefit. Pokud si tedy zvyknete na to, že ve skutečnosti míříte trochu šejdrem, aby vás hra správně snímala. Míření pomocí Move je pak hotovou tragédií.

Bravo Team pro virtuální realitu PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Na výběr ze zbraní máte z automatické pušky, brokovnice, ostřelovačky a pistole. Kromě první jmenované stojí všechny za starou belu. Dále už toho není o Bravo Teamu zapotřebí více říci. Je to jednohubka, která nestojí moc za řeč. Jde docela o zklamání, zvláště vzhledem k tvůrcům.

Tuhle hru si užijí jenom ti, kteří milují kolejové střílečky a na PlayStation VR nemají do čeho momentálně píchnout.  Jinak se této hře vyhněte obloukem. Nestojí za to. Od tvůrců her jako Until Dawn a pecky pro virtuální realitu Until Dawn: Rush of Blood jsme čekali více.

Fotogalerie
37 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 38 %

Plusy:
Pěkná grafika
Hezký svět
Pořádná sci-fi atmosféra
Střelba z luku


Minusy:
Ukazuje omezení PSVR
Ovládání je někdy boj
Psaní na počítači je za trest

Infobox
Datum vydání: 7. březen 2018
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro)/PlayStation VR 
Cena: 1199 Kč
Výrobce: Supermassive Games
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ