Případem se zabývali kyjovští policisté, podle nich rodiče dlouhodobě zanedbávali chlapcovu výchovu. „Umožňovali mu vést zahálčivý způsob života a nezajistili jeho řádnou školní docházku. Případnou nepřítomnost syna ve škole řádně neomlouvali, se školou dostatečně nespolupracovali a nedodržovali podmínky, které byly nastaveny,“ uvedl mluvčí Petr Zámečník.

Za posledního půl roku chlapec zameškal 388 vyučovacích hodin, z toho měl 281 omluvených a 107 neomluvených. Z toho důvodu nemohl být v prvním pololetí ani klasifikovaný ze žádného předmětu.

„Ve znalostech a vědomostech jednotlivých předmětů má velké nedostatky a mezery, které vyplývají z jeho vysoké absence,“ doplnil policejní mluvčí.

Podobnými případy se policie zabývá opakovaně. Rekordmankou v tomto směru je možná školačka z Ostravy, která ve školním roce 2008/2009 skoro nechodila do školy. Zameškala téměř 1000 hodin. Její matka si tehdy vyslechla obvinění z ohrožování výchovy mládeže, podle policie o záškoláctví dcery věděla a nic s tím neudělala.