Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gabriel (†8) zmizel cestou od babičky: Tělo našli v autě macechy

Autor: lm - 
12. března 2018
10:58

Smutný konec má pátrání po osmiletém Gabrielovi, který se ztratil koncem února cestou od babičky. Malého chlapce hledalo celé Španělsko, do pátrání se zapojily tisíce dobrovolníků a zdrcení rodiče prosili domnělé únosce, aby jejich syna propustili. Gabriel byl ale bohužel po 12 dnech nalezen mrtvý. A to v autě partnerky otce, která celou dobu rodině „pomáhala“ s hledáním.

Gabriel Cruz (†8) byl naposledy viděn 27. února při odchodu od své babičky, která bydlí ve vesnici Las Hortichuelas. Chlapec si měl jít hrát k příbuzným, tam už ale nedošel a domů se rovněž nevrátil.

Rodina po něm ihned vyhlásila pátrání, do kterého se zapojilo přes 4000 lidí z řad policie i dobrovolníků. Máma Patricia i táta Ángel na tiskové konferenci s pláčem prosili, aby domnělí únosci jejich syna propustili. Až do poslední chvíle ale neztráceli naději, že Gabriela najdou živého. V pátrání se angažovala i otcova nová partnerka Ana Julia Quezada (35) z Dominikánské republiky, která se účastnila shromáždění a plakala před kamerami. O víkendu ale přišel nečekaný zvrat…

Policie, která celou dobu otcovu partnerku sledovala, v neděli ženu zastavila přibližně 55 kilometrů od vesnice Las Hortichuelas. V kufru jejího auta našli tělíčko pohřešovaného chlapečka zabalené v dece a pokryté bahnem. Zatčení ženy natočil náhodný svědek. „Nebyla jsem to já! Auto jsem si vyzvedla až dnes ráno,“ křičela otcova partnerka, když jí policisté nasazovali pouta. Podle zdrojů blízkých vyšetřování ale žena tělo chlapce vytáhla ze studny, protože se bála, že bude brzy objeveno. 

Policie případ vyšetřuje jako vraždu, motiv činu ale zatím není známý. Spekuluje se, že Ana mohla na dítě žárlit a že se jí nelíbilo, že její partner má se svou exmanželkou Patricií velmi dobré vztahy. Babička chlapce prý nemohla novou synovu partnerku vystát, protože Angelem manipulovala a ráda utrácela. Druhou možností je finanční motiv, konkrétně pak to, že Ana chtěla požádat rodinu o výkupné. Rodiče měli v plánu vyhlásit odměnu v řádech desítek tisíc eur za informace vedoucí k nalezení Gabriela.

Vyšetřovatelé se nyní rovněž zaměřili na další podezřelé úmrtí dítěte v její minulosti. Když Ana pracovala jako chůva, jedno z dětí v její péči vypadlo z okna a zemřelo. Policie uzavřela smrt čtyřleté holčičky jako nehodu, ve světle nových okolností případ ale znovu prošetří. „Vždycky nám přišlo zvláštní, že by vypadla sama,“ řekl deníku El País místní obyvatel.

rbwtrnava ( 13. března 2018 22:06 )

aha tak nie moslimka, cernoska.. no mozno cernosska moslimka

Mate3 ( 13. března 2018 21:56 )

Pri zatýkaní netušila, že ju sledovali keď nakladala telo do auta... Špina

tarrica ( 13. března 2018 08:18 )

Pokud jí dokáží vinu , tak smrt. Takové zrůdy nemají právo dýchat. Škoda, že byl trest smrti ve většině zemí zrušen.

sachmat ( 12. března 2018 23:26 )

Od prvopočátku, kdy naše média uveřejnila informaci o pátrání na jihu Španělska po nezvěstném osmiletém chlapci… Pravděpodobnost, že tento rozkošný klučina bude naživu byla minimální, téměř nulová… U většiny rodičů je naprosto přirozené nepřestat doufat ve šťastný konec…, ale zrovna u tohohle případu, bylo jen otázkou času, kdy naleznou Gabrielovo tělo a musím uznat, že byl nalezen rychle, když vezmu v potaz okolní forestu (zachyceno na videích)...Závěrem by se chtělo říct:Chudáci rodiče, Gabriel a v neposlední řadě příbuzní …, smutný to konec.

urim ( 12. března 2018 15:40 )

Ludra ...ná ,otec bude do smrti litovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání