Přitom stačilo, aby jí organizátoři dali elektronického tlumočníka se sluchátky. „Nevěděli jsme, že je tu k dispozici překladač. Nebylo nám to při příchodu nabídnuto,“ prozradil Blesku režisér životopisného filmu o Miladě Horákové (†48) , který získal dvě sošky. Mrnka i jeho hvězda filmu se to ale snažili brát s nadhledem.

„Chyby se dějí a tohle je taková malá chyba. Já jsem jí to všechno překládal do té doby, než jsme to dostali,“ dodal režisér, který byl zároveň doprovodem herečky izraelského původu, která si připomněla psychicky hodně náročné natáčení.

„Bylo to emočně velice vypjaté. Ale byla jsem velice ráda, že jsem si to mohla zahrát. Byla to náročná role. Už kvůli tomu, že moje maminka pochází ze Slovenska a setkala se s pronásledováním nacistů jako paní Horáková,“ přiznala herečka a dodala: „Film musela dokonce vidět na třikrát, protože to bylo příliš emocionální. Maminka to prostě na jedno zhlédnutí nezvládla,“ dodala Ayelet, která si trapasem na Lvech nenechala zkazit dojem z Česka. „Miluju Prahu, miluju Karlův most i vaše jídlo,“ dodala.

Více o Českém lvu naleznete: ZDE!!!

VIDEO: Pavel Nový – Český lev

Video
Video se připravuje ...

Pavel Nový – Český lev David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií