Vše je v rukou magistrátu. Ten rozhodne, zda oblíbená scéna bude dál bavit početné diváky. Zavedený kulturní stánek má cenu zlata. „Už rok jednáme o prodloužení, ale zatím nemáme žádný konkrétní výsledek. Nemůžu vám říct, jak na tom jsme,“ říká principál.

Diváci se do paláce Adria za ty roky, co zde divadlo sídlí, naučili chodit. Vystupují zde takové hvězdy jako Jiří Bartoška (70), Dana Morávková (46), Petr Nárožný (79), Simona Stašová (62), Zdeněk Žák (65) či Veronika Freimanová (62). A samozřejmě taky Karel Heřmánek a jeho syn Karel (29). Může se stát, že veškeré jejich dosavadní úsilí přijde vniveč. Je to k vzteku.

Kuloáry se navíc nese další poplašná zpráva. Z pražského magistrátu před časem uniklo, že by rádi na místo Divadla Bez zábradlí nastěhovali Divadlo v Dlouhé. To vzniklo v roce 1996 a sídlí v domě soukromého majitele. Nájem za něj platí právě magistrát, který by tím ušetřil. „Tuhle verzi jsem taky slyšel,“ dodává Heřmánek. Boj o divadlo, kterému dal 28 let života, ale za žádných okolností nevzdává. „Budeme jednat dál,“ slíbil. Magistrát na dotazy Blesku k budoucnosti divadla do uzávěrky neodpověděl.

Divadlo Bez zábradlí založil Karel Heřmánek s manželkou Hankou (55), která je jeho manažerkou, v roce 1990. Několikrát změnili místo působení, byli např. ve vysočanském Gongu a v Ta Fantastice, až zakotvili v paláci Adria.

VIDEO: Karel Heřmánek ml.: Z manželství už se nedá utéct

Video
Video se připravuje ...

Karel Heřmánek ml.: Z manželství už se nedá utéct Ladislav Novák

Fotogalerie
17 fotografií