Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Generál Pavel má metál z USA. Dostal nejvyšší armádní ocenění pro cizince

Autor: jer, ČTK - 
10. března 2018
16:45

Český generál Petr Pavel se může pochlubit nejvyšším vyznamenáním americké armády pro cizince. Medaili za zásluhy mu předal ve čtvrtek Joseph F. Dunford, generál námořní pěchoty USA a předseda Společného sboru náčelníků štábů (The Joint Chiefs of Staff). Jako elitní funkcionář NATO zvládl prý na výbornou hrozbu Ruska i boj s Islámským státem.

Vyznamenání „Legion of Merit“ generál Petr Pavel převzal na Myer-Hendersonově vojenské základně ve Washingtonu, v americkém státě Virginia. Ceremoniálu se účastnilo více než 250 příslušníků americké armády, letectva, námořnictva i námořní pěchoty.

„Generál Pavel výborně řídil vojenský výbor NATO, včetně představitelů jednotlivých armád a ministrů obrany, během jedné z nejsložitějších dob z nedávné historie Aliance,“ stojí v odůvodnění ocenění Legion of Merit.

Pavel je od června 2015 předseda vojenského výboru Severoatlantické aliance (NATO). Během jeho předsednictví NATO reagovala například na hrozbu ze strany Ruska nebo bojovala s takzvaným Islámským státem. NATO byla aktivní také v Afghánistánu. Jeho mandát v NATO končí letos 29. června, kdy svoji funkci předá britskému maršálovi Stuartu Peachi.

Zlepšila se také spolupráce NATO a Evropské unie, zejména v oblasti kyberbezpečnosti a podpory vesmírného programu. Než se Pavel přesunul do Bruselu, byl šéfem Generálního štábu Armády České republiky.

Šance na lepší vztahy s Ruskem existuje

Zlepšení vztahů mezi Severoatlantickou aliancí a Ruskem je možné, v dialogu je nutné pokročit od vágních témat ke konkrétním věcem, řekl podle agentury TASS ve čtvrtek generál Pavel.

„Jsem vždy opatrným optimistou,“ prohlásil Pavel na dotaz TASS, zda Rusko se Západem mohou překonat nynější období vyhrocených vztahů a nechat za sebou dědictví studené války.

„Věřím, že šance na lepší vztahy mezi NATO a Ruskem existuje,“ uvedl český generál, aby dodal: „Potřebujeme více podnětů, aby se dialog posunul vpřed. Dosud je standardní agenda docela vágní. K pokroku je třeba větší konkrétnost.“

Pavel podle TASS také v souvislosti s komentováním situace v pobaltských republikách vyzval k opatrnosti při užívání termínu ruská agrese, neboť vedení NATO v aliančním Estonsku, Litvě a Lotyšsku nezaznamenalo žádné známky otevřeného násilí proti svým jednotkám, které tam působí. I když v regionu panuje zvýšené politické napětí, území pobaltských členů aliance a ani jejich vzdušný prostor není narušováno, řekl.

„Všichni pozorujeme, že v regionu je zvýšená vojenská přítomnost, koná se více cvičení, více letů letadel dlouhého doletu a je zde zvýšená činnost tajných služeb. Já bych to ale nenazýval agresí,“ vysvětlil český generál.

Tina Petersen ( 5. března 2020 22:31 )

Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám roky

Představil jsem mu mnoho párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Jsem pevně přesvědčen, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte lékaře Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctor­zuzu­temple­@gma­il.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Vibru prostřednictvím +2347013499818

zkzkz ( 19. března 2018 20:05 )

agfor ( 11. března 2018 12:20 )

Zelenej mozek dostal metál od rozpoutávačů válek za to, že Česko kupuje zastaralé a vyřazené zbraně od Amíků.

Antonin Blaha ( 11. března 2018 11:48 )

 Je to stejne jako by dostal za protektoratu Risskou orlici,holt doba se meni charaktery lidi zustavaji😁😈

Filip Sand ( 11. března 2018 00:39 )

srac, rovno si mohol poziadat o zelenu kartu a uz tam aj ostat.

Zobrazit celou diskusi