Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump se dočká vojenské přehlídky. Kvůli strachu o silnice ale bude bez tanků

Autor: ČTK, kal - 
10. března 2018
08:35

Vojenská přehlídka ve Washingtonu požadovaná americkým prezidentem Donaldem Trumpem se uskuteční 11. listopadu, tedy v Den veteránů. Za účelem minimalizace poškození silnic se jí však nezúčastní žádné tanky. Vyplývá to podle agentury Reuters ze zprávy Pentagonu.

Mluvčí Bílého domu Sarah Huckabeeová Sandersová minulý měsíc potvrdila, že Trump požádal ministerstvo obrany, aby „prověřilo možnost uspořádat oslavu, na které by všichni Američané mohli (armádě) prokázat své uznání“.

Trump se k tomuto kroku rozhodl poté, co loni zhlédl vojenskou přehlídku na oslavách francouzského Dne Bastily, na kterých byl čestným hostem prezidenta Emmanuela Macrona. Ve Spojených státech nejsou vojenské přehlídky příliš obvyklé, upozornila agentura Reuters.

Podle zprávy Pentagonu povede trasa přehlídky od Bílého domu ke Kapitolu. Bílý dům nedávno uvedl, že přehlídka by daňové poplatníky mohla stát deset až 30 milionů dolarů (až 621 milionů Kč).

iFender ( 10. března 2018 09:16 )

Francie je na tom ekonomicky ne moc dobre a presto si takovou prehlidku dovoli.Meli by ty penize investovat jinde...skoda penez!

Zobrazit celou diskusi