Švédský královský pár Carl XVI. Gustaf (71) a Silvia (74) se dočkali již sedmého vnoučete. O nezměrnou radost se jim tentokráte postarala jejich dcera Madeleine. Ta svému muži, Christopheru O’Neillovi porodila dcerku.

Děťátko, jehož jméno ještě nebylo oficiálně oznámeno, se narodilo v pátek v brzkých ranních hodinách v nemocnici na sever od Stockholmu.  Dívenka váží 3,465 gramů a měří 50 centimetrů. Doma už ji netrpělivě očekávají dva starší sourozenci – Leonore (4) a Nicolas (2).

„Jsme z dalšího přírůstku do naší rodiny nadšení. Leonore a Nicolas se nemůžou dočkat, až sestřičku uvidí,“ prozradila nadšený tatínek, který byl dokonce i u porodu. Jeho žena i dcera jsou prý v naprostém pořádku.

Podle švédského Expressenu se král s královnou rozhodli kvůli této šťastné novince přerušit svou dovolenou ve Švýcarsku a vrátit se domů, aby mohli svou vnučku vidět a přivítat ji na světě. 

O vnoučátka se jim již dříve postaraly i jejich ostatní děti. Korunní princezna Victoria (40) s manželem Danielem (44) vychovávají Estelle (6) a Oscara (2). Princ Carl Philip (38) s chotí Sofií (33) mají také dva potomky – Alexandera (1) a Gabriela, který se narodil loni v srpnu. Teď o post benjamínka rodiny přišel.

VIDEO: Příběh Victorie Švédské: Princezna s modrou krví, která bojovala s anorexií

Video
Video se připravuje ...

Victoria Švédská: Princezna s modrou krví, která bojovala s anorexií. BPŽ/Karel Dlabač

Fotogalerie
28 fotografií