Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do mešity plné muslimů vtrhl agresivní divočák. „Nečistý tvor“ tu řádil půl hodiny

Autor: Mii - 
9. března 2018
21:45

Pozdvižení zažili návštěvníci nedávné večerní modlitby v mešitě v malajském městě Sungai Buloh. Do hlavních prostor se zatoulalo divoké prase, které začalo útočit na přítomné muslimy. Téměř 30 minut působilo chaos a ničilo majetek, než se mužům podařilo agresivní zvíře vyhnat ven a zastřelit. Ještě před tím stihlo jednoho návštěvníka zranit. Muslimové považují prasata za nečisté tvory.

K incidentu došlo na jedné z večerních modliteb. Jelikož byl vchod budovy otevřený, divoké prase jednoduše vešlo dovnitř. Vyděšeno velkým počtem přítomných lidí okamžitě začalo pobíhat a později útočit. Chaotické reakce muslimů, pro které jsou prasata nečistá zvířata, psychické pohodě tvora nepomohly.

Celkem trvalo 30 minut, než se ztracený divočák „vyřádil“ a muži ho vyhnali ven. Tam jej zastřelili. Ublížit stihlo prase podle malajských médií jen jednomu muslimovi, který zvířeti neuhnul z cesty, za což si vysloužil škrábance. Nakonec jej museli ošetřit zdravotníci.

Některým přítomným muslimům se podařilo divočáka vyfotografovat. Na snímcích je vidět, že lidé jsou z něj upřímně vyděšení, zatímco zvíře vypadá, že neví, kde se ocitlo. Venku údajně shodilo na zem dva motocykly a v mešitě zničilo koberec v hodnotě více než 11 tisíc dolarů (225 tisíc korun).

Malajsie se poslední měsíce potýká s případy divokých zvířat přibližujících se lidským osadám čím dál častěji. U divočáků je situace nejkritičtější, protože jsou masivně přemnoženi. Pomáhají tomu nedaleké plantáže palmy olejné, kterými se krmí. Zároveň jsou kvůli plantážím, kde dříve stálo jejich přitozené prostředí, vytlačováni k vesnicím a městům.