Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Lékař (80) v BMW zabil dvě ženy: Jeho syn poslanec promluvil

Autor: ana - 
9. března 2018
07:31

Dopravní nehoda ve slovenské obci Komárno otřásla Slovenskem. Řidič (80) včera na přechodu pro chodce srazil dvě ženy, Evu (†60) a Martu (†44). Není zatím zřejmé, proč muž, místní lékař ve svém silném BMW vjel na přechod. Jeho syn je slovenským poslancem, nyní promluvil.

Syn 80letého lékaře z Komárna Tibor Bastrnák se o celé nehodě dozvěděl v zahraničí. „Jsem úplně v šoku. Soucítím s rodinami nebohých žen, je mi to velmi líto, upřímně jsem z toho zdrcený. Je to hrozné,“ reagoval poslanec Bastrnák pro Nový Čas.

Dlouholetý lékař

Sándor Bastrnák je přitom podle místních velmi známý muž. Ordinaci má v obci Pribeta nedaleko Komárna. Zpráva o nehodě a smrti dvou žen se začala šířit jako lavina. „Jel určitě do ambulance, ordinuje totiž vždy od sedmé ráno. Málokdy jezdil autem, využíval především autobus. Je nám to všem líto, co se stalo,“ prozradila pro Nový Čas žena z obce, ve které lékař ordinoval.

Nehoda se stala okolo šesté hodiny ranní. „Osmdesátiletý řidič osobního vozidla BMW X3 z doposud nezjištěných příčin srazil na přechodu pro chodce dvě ženy. Ty byly převezeny s těžkými zraněními do místní nemocnice, kde bohužel svému stavu podlehly. Zkouška na alkohol byla negativní,“ řekla k případu policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Vážnější zkoušky pro seniory

Lidé se v diskusích shodují na přísnějších zkouškách pro seniory za volantem. „Nechápu, kdo mu z rodiny ještě dovolil řídit, navíc takové silné auto,“ řekla diskutérka Dodina. K ní se houfně připojují i další. „Proč nejsou testy, ke kterým by senioři docházeli co půl roku, bez ohledu na to, jak se oni sami cítí,“ napsal Ján K.

bizon_pepa ( 9. března 2018 12:57 )

Ze prý silným vozem. Opet hozena ulička zavistivcum.

sores ( 9. března 2018 11:16 )

75 a více let chodit každý rok na přezkoušení nebo zákaz jezdit vyšší rychlostí nad 50 km-hod.Jezdit po nákupech a doktorech těch 50 km úplně stačí! Příroda dožene každého, nikdo se jí nevyhne!!!

mim33 ( 9. března 2018 09:29 )

Když bude ještě schopen rozlišovat různé specialisty a rozbor krve od rozboru moče.

ellenic ( 9. března 2018 09:23 )

V 80 letech by podle mne neměl mít množnost řídit osobní automobil. Ještě pracoval v ordinaci jako lékař, neměl by takový člověk už odpočívat. Zabít dvě ženy na přechodu pro chodce, to je hrozné. Život už jim nikdo nevrátí .

clarabella ( 9. března 2018 09:16 )

Když muže řídit 80letej dědek, tak proč ne 15dite? Vyjde to nastejno. Dědka zavřít až zčerná. Nemluvě o tom, ze v 80ti ordinoval!!! Nikdo normální k němu nemůže jít? Dědek už nemůže mít vůbec přehled o současné medicíně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání