Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po pořízení tohoto snímku zachránil život! Statečný čin obdivuje celý svět

Autor: ana - 
8. března 2018
15:58

Slavný fitness trenér z Austrálie Jackson Parr a jeho přítelkyně Madison McDonaldová si o víkendu užívali zásnubní oslavu Jacksonova bratrance. Na pláží australského města Austin se při vydařeném večírku vyfotili. Jen co cvakla spoušť fotoaparátu, zaslechli z moře volání o pomoc.

„Prosím, pomozte mému příteli,“ křičela z pláže žena. Jackson neváhal ani sekundu a běžel vstříc divokým vlnám a prosbám o záchranu. Ačkoli byla hluboká noc a nebylo vidět ani na špičku nosu, vydal se do ledových vod Tichého oceánu.

Fotografie se šťastným koncem

Jak se sám Jackson přiznal, šel blízko pláže jen kvůli pořízení fotografie. Oslava probíhala o pár stovek metrů dále. Jakmile uslyšel volání o pomoc, neváhal ani sekundu. Skočil do divoké vody a podle hlasu tonoucího muže se vydal jeho směrem.

Plaval dlouhých pět minut, než muže našel. „Našel jsem ho na zádech, nohu měl uvězněnou v nějaké trhlině,“ řekl Jackson. Mladík mu pomohl vyprostit nohu a pomalu ho táhl na břeh. Vlny a chlad však zachránci jeho práci neulehčovaly.

Pomohlo surfovací prkno

Další dva muži se na břehu chopili surfovacích prken a vydali se Jacksonovi na pomoc. „Naložil jsem muže na prkno a na břehu jsme byli během pár minut. Zde už si chlapíčka převzali záchranáři,“ popsal Jackson situaci.

V neděli Jackson sdílel příběh svého heroického úsilí na Facebooku a řekl: „Existovalo milion různých způsobů, jak mohl tento příběh skončit špatně. Jsem vděčný, že jsem tam byl, že jsem byl ve správný čas na správném místě.“

Tonoucí muž David si svého zachránce na sociálních sítích našel a veřejně mu vzkázal slova díků. Oba se shodují: „Nebýt focení, nebyla by záchrana!“

Statečný muž vzkazuje: „Pokud neumíte pořádně plavat, prosím, nepřeceňujte své síly a neplavte v rozbouřeném oceánu, a už vůbec ne v noci!“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi