Frida Kahlo jako barbie. Které další slavné ženy dostaly svou panenku?

Ikonické ženy dostaly podobu panenek Barbie: Amelia Earhart (vlevo), mexická malířka Frida Kahlo a matematička Katherine Johnson.
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
8. března  2018 
 13:00

Celý svět slaví Mezinárodní den žen a právě při této příležitosti Mattel představil sedmnáct nových panenek Barbie. Panenky byly inspirovány ikonickými ženami z historie i současnosti. V kolekci nazvané Inspiring Woman najdete například mexickou malířku Fridu Kahlo, americkou letkyni Amelii Earhart či nejmladší zlatou olympijskou medailistku ve snowboardu Chloe Kim. 

Sérii sedmnácti panenek tvoří ženy z historie i ze současnosti, které musely často překonávat různé překážky, než se ve svém oboru proslavily, píše americká společnost Mattel na svých stránkách. Je to od ní vlastně takový dárek k Mezinárodnímu dni žen.

Poslední výzkum společnosti, který zpovídal na osm tisíc matek, navíc potvrdil, že 86 % z nich skutečně považuje barbie za nevhodné vzory pro své dcery, což má za následek i pokles prodejů panenek, a tak se firma rozhodla pro jiný přístup a představila tyto reálné ženy.

V kolekci panenek najdete například mexickou malířku Fridu Kahlo, americkou letkyni Amelii Earhart, která v roce 1928 jako první žena sama přeletěla Atlantik. Dále matematičku Katherine Johnson, která se svými výpočty podílela na americkém vesmírném programu, včetně prvního letu na Měsíc.

Všechny ikonické ženy, které mají svou panenku, si prohlédněte v naší GALERII.

Mezi panenkami ze současnosti jsou módní návrhářka Vicky Martin, italská fotbalistka Sara Gamao, britská boxerka Nicola Adams, polská novinářka a horolezkyně Martyna Wojciechowska či francouzská šéfkuchařka Hélene Darroze. 

Mattel už před časem představil panenku Barbie s muslimským šátkem hidžábem inspirovanou americkou šermířkou Ibtihaj Muhammad. Více se dozvíte ZDE. V této edici s názvem Sheroes dále najdete americkou černošskou gymnastku Gabby Douglas nebo americkou režisérku Avu DuVernay. Jde vlastně o ženské hrdinky, které mají být inspirací pro mladou generaci dívek. 





Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku