Osudný den si prý pamatuje do detailů, i když se už moc těší, až na něj jednou bude schopná zapomenout. Vše se dozvěděla 15. května na běžné kontrole u onkoložky Miroslavy Skovajsové (60). Bylo prý krásné slunečné počasí a ona se chystala ještě na oslavu narozenin. „Tak jsem se načinčala. Mirka Skovajsová říkala, že mi to sluší, vypadám prý dobře. A že i mamograf vypadá krásně,“ popisovala v rozhovoru pro Magazín DNES.

Za chvíli už měla úplně jiné starosti. „Ještě jsem šla na sono. Mezitím jsme si vyprávěly. Měly jsme zrovna takové poměrně vážné téma a ona mezi řečí řekla: ‚Tohle se mi ale vůbec nelíbí.‘ A byla taková zvláštní pauza,“ vypráví Anna K. s tím, že si nejprve myslela, že se věta vztahuje k jejich rozhovoru. „Jenže ona tu větu zopakovala. Přímo mě oslovila, řekla přesně: Holčičko, tohle se mi ale vůbec nelíbí. V tu chvíli jsem věděla, že jsem v háji.“

„Tak nějak jsem se zhoupla. Všechno se zatočilo. Jako bych se propadala. Jako by mě táhnul nějaký vír. Byl to fakt hnus. Zeptala jsem se doslova, jestli jsem v průseru, a ona kývla. Hned druhý den jsem šla na biopsii, ale Mirka Skovajsová je tak zkušená, že to věděla i bez ní,“ prozradila zpěvačka a skladatelka s tím, že poté se znovu rozjelo všechno, co už si jednou zažila. Ozařování, chemoterapie, strach.

Přesto tentokrát průběh nebyl úplně stejný. „Řekli mi, že to není návrat nemoci. Že je to druhá nemoc. Nešlo o recidivu, bylo to na druhé straně,“ vysvětlila Anna K., vlastním jménem Luciana Krecarová. „Genetika ukázala, že mám k tomuto onemocnění náchylnost a moje tělo si s ním samo nedokáže poradit. Já jsem vlastně nebyla schopná se uzdravit. Ten druhý příběh byl logickým vyústěním toho, co se mi dělo po skončení příběhu prvního,“ doplnila.

V době, kdy se měla zotavovat, jí totiž postupně na rakovinu začali umírat její nejbližší a ona vše prožívala s nimi a snažila se jim pomoci. Nejprve na rakovinu plic zemřela její kamarádka, kterou brala jako sestru, poté přišla smrt maminky jejího partnera Tomáše Varteckého (47). Poté měl zpěvaččin tatínek nádor na játrech a ani on nepřežil. Pak odešly i další dvě kamarádky. „Vždyť jsem to taky málem nepřežila. Myslím, že víc už vydržet nejde, je to strop,“ dodala brunetka pro Magazín DNES k sérii tragédií.

VIDEO: Anna K. o své léčbě a 12 chemoterapiích: Mám recept, co mi zaručeně pomůže! 

Video
Video se připravuje ...

Anna K. o své léčbě a 12 chemoterapiích: Mám recept, co mi zaručeně pomůže! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
43 fotografií