Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Útočník ve Vídni nožem těžce zranil otce, matku i dceru. Policii zatím uniká

Autor: ČTK, kal - 
7. března 2018
23:40

Neznámý útočník ve středu večer nožem těžce zranil tříčlennou rakouskou rodinu ve vídeňské čtvrti Leopoldstadt. Policie po pachateli pátrá, jeho motiv je nejasný. Na útěku zřejmě pobodal dalšího člověka, uvedla agentura APA.

První útok se odehrál kolem 19:45 českého času u stanice metra Nestroyplatz v ulici Praterstrasse, sdělil policejní mluvčí. Pachatel vážně zranil nejmenovaného otce, matku a dceru. Trojice byla převezena do jedné z vídeňských nemocnic.

Útočník následně prchnul směrem ke stanici Praterstern. V této oblasti patrně pobodal další osobu. Souvislost mezi oběma činy ale vyšetřovatelé dosud nepotvrdili.

Strážci zákona mají hrubý popis pachatele, o jeho možném motivu ale zatím nic nezveřejnili. Policie vyslechla řadu svědků a podle serveru listu Der Kurier zadržela jednoho podezřelého. Pátrání prý však dál pokračuje.

Provoz trasy metra U1 byl přibližně na půl hodiny částečně přerušen.

dandova ( 8. března 2018 09:31 )

Jasně, albín.

kouk ( 8. března 2018 07:50 )

 Neměl by článek provozovatel do hodiny smazat? Propaguje násilí stejně jako Le Pěnová, která zveřejnila fotky zverstev... Když by to udělal Babiš, Ondráček, nebo Putin, to by bylo politicky vhodné....

Zobrazit celou diskusi