Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dolehla na vás jarní únava? Bylinky vás zachrání! 4 tipy, jak na to

/
  • Zima pomalu končí, jaro za dveřmi, a vy se »bez šťávy«? Zkuste nastartovat tělo s bylinkami.
    7. března 2018 ● 14:04

    Zima pomalu končí, jaro za dveřmi, a vy se »bez šťávy«? Nastartovat tělo i mysl v tomto období není nic jednoduchého. Zkuste dobít baterky přírodní cestou. Máme pro vás pár tipů.

     

  • 1.

    Začněte den s guaranou

    Jestli patříte mezi ty, kteří ráno třikrát zamáčknou budík, než vstanou, pak byste měli vyzkoušet guaranu. „Jedná se o špičkový stimulátor. Stačí si ji dát hned po probuzení v tobolce či pár kapek tinktury. Do čtvrt hodinky budete na nohou a plní energie,“ říká odborník na bylinky Jiří Pantůček.

    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Hýbejte se

    Nemusíte běhat desítky kilometrů nebo trávit hodiny v posilovně. Stačí, když denně pravidelnému pohybu věnujete alespoň dvacet minut. Jeho prostřednictvím se zbavíte nakumulovaného napětí a vyplavíte při něm endorfiny – hormony štěstí.

    Fyzičku si zlepšíte, i dkyž budete cvičit jen 20 minut denně.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Pozor na cukr

    Cukr společně s alkoholem stojí za překyselením organismu a v nadměrné konzumaci vyvolává nejrůznější neduhy. Jako napříkald únavu, boelsti hlavy a svalů, špatné trávení nebo parodontózu. Co s tím? Vyvážená a na vitamíny bohatá strava je základ. „Kromě omezení cukrovinek doporučuji zelený ječmen. O něm je známo, že pomáhá tělo zbavit nejrůznějších nečistot, je bohatý na minerály, stopové prvky a enzymy,“ dodává Jiří Pantůček.

    Vyzkoušeje na bolest hlavy čínskou medicínu.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Relaxujte u svíček

    Po náročném dni se na chvíli zastavte a vyčleňte si alespoň půl hodiny pro sebe. Ať už relaxujete při knížce nebo poslechu hudby, zapalte si k tomu svíčku a nakapejte pár kapek 100% silice do aromalampy. „Aromaterapie má bohatou a dlouhodobou tradici. Na stres funguje grapefruit, pro lepší spánek bych zase volil levanduli,“ uzavírá Jiří Pantůček.

    www.topvet.cz

    Relaxujte
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy