Skupina přijede představit své čtvrté studiové album Synthesis, které vydala v roce 2017. Kromě starších oblíbených písní má obsahovat i dvě zcela nové skladby, které Evanescence na turné představí za doprovodu plnohodnotného orchestru. Nahrávku produkovali bubeník Will Hunt a skladatel a aranžér David Campbell známý mimo jiné pro spolupráci s Justinem Timberlakem, Muse, Adele, Michaelem Jacksonem a další.

Důležitá změna

Tenhle projekt pro mě opravdu hodně znamená. Pod zvukem bubnů a kytar je v naší hudbě nesčetně vrstev,“ prozradila zpěvačka Amy Lee, která založila kapelu už v roce 1998.

„Spolupráce s Davidem Campbellem nakonec vyústila v předělání písní do úplně nových aranží, nejen co se smyčců, komplikovaného programování a experimentování týče. Bude to naše první turné s orchestrem a já jsem tak nadšená, že se to děje. Soustředím se hlavně na vokály, emoce a příběh, který jsme v průběhu let vytvořili. Mám také radost z nového materiálu – kromě dvou nových skladeb jsou tam také opravdu krásné instrumentální momenty. Celá věc proudí jako jeden velký dynamický soundtrack,“ řekla Lee.

Vznik kapely

Tahle americká kapela vznikla v roce 1998 v arkansaském městě Little Rock. Tehdy Amy Lee přesvědčil kytarista Ben Moody, se kterým se seznámili v teenagerských letech na dětském táboře. Amy tam občas zpívala a hrála na klavír. Ben ji tehdy uslyšel, jak zpívá píseň I'll Do Anything For Love, že si nemohl nechat ujít příležitost, aby o tak skvělou zpěvačku přišel. A tak vznikla metalová kapela Evanescence, která slaví úspěchy dodnes.

Kdy? 17. března
Kde? Kongresové centrum, Praha 4
Vstupné? 890–2290 Kč

Fotogalerie
3 fotografie