Ještě stihl oslavit své poslední 89. narozeniny. Herec a dabér Vlastimil Bedrna zemřel po dlouholeté hospitalizaci v Domě seniorů v pražské Krči. Tam ležel více než 11 let. Po mrtvici ochrnul na polovinu těla a bez pomoci druhých se už neobešel.

Vlastimil Bedrna 15 let daboval taťku Homera ze seriálu Simpsonovi, poslední roky už však trávil jen na lůžku a vyhlížel návštěvy, které často nepřicházely.

V televizi koukám hlavně na fotbal a životopisy. Před časem vysílali pořad o mé zesnulé ženě. Měl jsem radost, že si na ni někdo vzpomněl,“ svěřil se před pěti lety Bedrna. Jeho milovaná žena, herečka a zpěvačka Laďka Kozderková, ho opustila před víc než čtvrtstoletím, kdy v pouhých 37 letech podlehla rakovině. Teď se se svou životní láskou konečně opět shledal. 

Bedrna byl dvakrát ženatý. Poprvé se oženil s dcerou muzikologa a hudebního skladatele Boleslava Vomáčky Libuší. Měli spolu dvě dcery a syna, který se nešťastnou náhodou otrávil plynem v koupelně.

Jeho druhou manželkou byla herečka a zpěvačka Laďka Kozderková. S ní kromě její dcery Lady z prvního manželství vychovával jejich společnou dceru Vlastu.

Na jevišti Bedrna prožil bezmála půlstoletí. Kromě působení v Rokoku hrál i v Divadle Na zábradlí, kde mu životní role přidělovali režiséři zvučných jmen jako Evald Schorm, Jan Grossman či Petr Lébl.

Další role měl i během osmi let v Divadle Pod Palmovkou, naposledy třeba ve Williamsově Kočce na rozpálené plechové střeše. Ve filmu a v televizi hrál menší, převážně komediální role. Často též spolupracoval s rozhlasem.

Fotogalerie
16 fotografií