Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři senioři unesli mladou maminku, ta má dodnes následky: Mužům hrozí 12 let, půjdou ale vůbec do vězení?

Autor: ČTK - 
7. března 2018
12:12

Čtením dalších svědeckých výpovědí a listinných důkazů pokračovalo ve středu u ústeckého krajského soudu hlavní líčení v případu předloňského únosu ženy z Ústí nad Labem. Únosci byli podle obžaloby tři senioři. Únos si měl objednat muž středního věku, který byl otec rodinného přítele unesené. Soud by mohl rozhodnout příští týden.

Případ se odehrál 31. ledna 2016. Únos podle obžaloby zosnoval pětapadesátiletý Petr R., který je jako jediný z obžalovaných ve vazbě, uvádí státní zástupkyně. Jednomu ze spoluobžalovaných seniorů prý nabídl 30.000 korun, oslovený muž si vzal na pomoc další své dva známé.

Na ženu si počkali u školky, kam vodila dítě. "Poté, co dítě odvedla, k ní jeden přistoupil a ukázal jí odznak městské policie. Prokázal se i příslušností ke kriminální policii s tím, že s nimi poškozená musí jet k výslechu ohledně drog," popsala už dříve žalobkyně. Ženu pak údajně odvezli do obce na Ústecku a několik hodin ji tam zadržovali. Nakonec ji ale pustili, aniž získali nějaké peníze.

Soud četl výpovědi známých oběti a lidí z okolí obžalovaných, další svědky soud vyslechl již dříve osobně. Stejně tak znalce, kteří zkoumali duševní stav obžalovaných. Jeden z nich trpí lehkou demencí a podle znalců zřejmě už v řádu měsíců nebude schopen vnímat smysl a obsah řízení.

Vážnými psychickými potížemi trpí i oběť. Matka dvou malých dětí je stále v péči odborníků. "Po únosu nejedla, strašně zhubla. Měla noční můry, mluvila ze spaní, někdy i křičela," uvedl již dříve partner ženy.

Hlavní líčení se chýlí k závěru. Soud podle předsedy trestního senátu Romana Felzmanna ještě zhodnotí návrhy na případné doplnění dokazování. Nevyloučil ale, že příští týden padne rozsudek. Obžalovaným hrozí až 12 let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání