Na Motosalonu se budou prezentovat všechny významné značky. Zájemci uvidí například kompletní japonskou čtyřku – tedy motocykly značek Honda, Yamaha, Suzuki a Kawasaki,“ uvedl ředitel veletrhu Miloň Mlčák.

Výstavní plocha se zvětšila o 18 procent, počet strojů stoupl o 10 procent. „Motosalon proto vůbec poprvé obsadí dva sousedící pavilony P a F. Pavilon Z navíc poskytne prostor pro doprovodný program, kterým budou kaskadérské jízdy,“ upřesnil Mlčák.

Účast potvrdily americké značky Harley-Davidson, Indian a německé BMW Motorrad, britský Triumph nebo italští výrobci Ducati, Aprilia, Vespa, Piaggio, MV Augusta a Moto Guzzi. Harley-Davidson ukáže 21 nejnovějších modelů včetně luxusní novinky Sport Glide se zdvihovým objemem motoru 1745 krychlových centimetrů.

Nově se na veletrhu představí například rakouská značka KSR, z Itálie TM Racing a SWM moto, vidět bude i BETA. Na své si přijdou i fanoušci ekologické jízdy. Na několika stáncích budou k vidění elektro skútry nebo čtyřkolky.

Poslední ročníky Motosalonu se v sudých letech konají v Brně a v lichých letech bývají v Praze. V sobotu organizátoři veletrhu vyhlásí Motocykl roku. Přihlášených je 38 modelů. Motosalon začíná na brněnském výstavišti ve čtvrtek 8. března a končí v neděli 11. března. Na akci pravidelně chodí kolem 60 000 lidí.