Radnice dokonce přidá kuchařům, kteří budou diety vařit, k platu až 1 500 Kč měsíčně. Zaplatí jim navíc i odborné školení a koupí kuchařky. Pokud se pokus osvědčí, chce magistrát diety rozšířit do všech 77 »základek« Brna, které zřizuje.

Rodiče dětí, které musí ze zdravotních důvodů dodržovat různé typy diet, znamená stravování jejich dětí obrovské komplikace. Školy totiž ze zákona nemají povinnost zajišťovat bezlepkovou nebo bezlaktózovou dietu, dokonce ani stravu pro diabetiky. Přitom dodržování těchto diet je pro zdraví každého člověka nutnost.

„Z vlastní zkušenosti vím, jakým omezením jsou vystaveny děti, které musí dodržovat různé druhy diet. Obrovské komplikace to přináší i rodičům,“ řekl náměstek primátora Petr Hladík (KDU-ČSL).

Město na dietní stravování vyčlení celkem dva miliony korun pro školní kuchyně, které dietní stravu připravují. Tyto peníze jsou určeny na platy zaměstnanců podílejících se na dietním stravování.

VIDEO: „Děti utíkaly ze školy a nakupovaly ve večerce.“ Jak změnila pamlsková vyhláška školní bufet?

Video
Video se připravuje ...

„Děti utíkaly ze školy a nakupovaly ve večerce.“ Jak změnila pamlsková vyhláška školní bufet? David Budai, Petr Soukup, Blesk TV