Nesjízdné komunikace následkem meteosituace,“ informuje u řady autobusových spojů Dopravní podnik hlavního města Prahy. Linka 125 je tak například odkloněna po trase linky 175 (směr Skalka) a po trase linky 154 (směr Sídl. Petrovice), omezení se tak týká obou směrů Boloňská - Sídliště Petrovice.

Omezení očekávejte také ve směru do centra ze Slánské. Tady se týká omezení linky 180 a 225. Také se nesvezete mezi Úněticemi a zastávkou Únětický obecní úřad linkou 355. „Linka směrem z centra zkrácena k obecnímu úřadu,“ prozrazuje dopravní podnik.

V Roztokách navíc došlo následkem počasí k autonehodě. Omezení se tady týká autobusové linky 340. Provoz je tady zastaven až do odvolání. Aktuální informace z dopravy můžete sledovat tady. K obnovení by mělo dojít okolo 11. hodiny dopolední.

Provozní problémy se zhoršenou sjízdností vlivem meteosituace započaly v cca 7:30 hodin pouze v provozu autobusů. Autobusové linky na kluzkých komunikacích jezdily s ohledem na zachování bezpečnosti pomaleji, došlo k prodloužení intervalu a dalším nepravidelnostem,“ prozradila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Okolo deváté přestalo sněžit, situace se podle Drápala uklidnila a většina silnic už je průjezdných. Problémy přetrvávají ve Velkých Přílepech a Horních Počernicích, kde situaci navíc komplikují dopravní nehody.

Nehody na silnicích

Dopravní komplikace se netýkají pouze městské hromadné dopravy. Podle pražských policistů je oproti včerejšímu dni vlivem počasí pětkrát větší nárůst dopravních nehod v Praze. „Do půl jedenácté jich evidujeme sedm desítek. Ve valné většině se jedná o nehody, které se obešly bez zranění,“ sdělili Blesk.cz policisté. V ulici K Říčanům bourala pravděpodobně kvůli kluzkému povrchu tři osobní auta, silnice bude podle Aktu.cz na dvě hodiny uzavřena.

Policisté v této souvislosti připomínají, že v případě dopravních nehod by měli řidiči používat tzv. euro formulář bez nutnosti volat policii. Euroformulář je možné použít, pokud se řidiči na místě domluví, nedojde ke zranění a nebo ke škodě na majetku (vyjma vozidel).

Fotogalerie
7 fotografií