Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Různá data smrti na parte Kuciaka (†27) a jeho snoubenky! 5 záhad v případu vraždy novináře

  • Autor: ljš,štš,kon - 
    5. 3. 2018
    13:51

    Případ vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky sleduje celá Evropa, přesto je v kauze stále více otázek než odpovědí. Jasné není, proč a kdy snoubenci zemřeli a především, kdo otřesný čin spáchal.

  • 1.Data smrti

    Na smutečních oznámeních snoubenců jsou různá data úmrtí Na smutečních oznámeních snoubenců jsou různá data úmrtí | Archiv Blesku

    Na parte Martiny Kušnírové je jako datum smrti uvedena středa 21. února. Na kříži, který nesli ve smutečním průvodu, je ale již datum 23. února. Ján Kuciak má na parte uvedeno také datum 23. února. Kdy tedy došlo ke dvojnásobné vraždě?

    Rozdíl v datech se dá vysvětlit tím, že soudní lékař stanovil pravděpodobné datum smrti Jána a Martiny na pátek 23. února. Tento údaj pak musí být uveden i v úmrtním listu a také na hrobě zemřelých.

    Odlišné datum na smutečním oznámení Martinky způsobilo zřejmě přesvědčení její maminky. Ta pevně věří, že její dcera a nastávající zeť zemřeli už ve středu. Po osmé hodině večer totiž oba přestali brát telefon a nezavolali zpátky, což se nikdy předtím nestalo. 

    Video  Pohřeb Jána Kuciaka: Zlomilo nás to, dopadnutí viníka je důležité, říká jeho šéf  - Tomáš Koníček, Jan Jedlička
    Video se připravuje ...

  • 2.Tři hrnky

    Dům zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka v obci Veľká Mača poblíž Trnavy. Dům zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka v obci Veľká Mača poblíž Trnavy. | ČTK

    V domě se nenašly stopy po násilném vniknutí, na stole naopak byly tři šálky. Spekuluje se proto, že pár mohl vraha či vrahy znát a vpustil je do domu dobrovolně. 

    Maminka zavražděné Martiny s tím ale nesouhlasí. Podle ní si její dcera jen před návratem Jána domů uvařila čaj a pak si společně dali kávu, proto prý byly hrnky tři.  Jak se ale vrah do domu dostal, aniž by poškodil zámky na dveřích, vysvětlit nedokázala.

  • 3.Světlo v chodbě

    Do domu vstupuje policejní technik Do domu vstupuje policejní technik | ČTK

    Podle sousedů se zavražděná Martinka v domě sama bála. Když byl Ján v práci, nechávala proto v chodbě rozsvícené světlo. Zhasínal ho vždy její partner, když se vrátil domů. Svědci ale podle slovenských médií tvrdí, že se v domě svítilo celé čtyři dny, než byla těla nalezena.

  • 4.Náboje

    Dům zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka v obci Veľká Mača poblíž Trnavy. Dům zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka v obci Veľká Mača poblíž Trnavy. | ČTK

    Podpis mafie? Tak slovenská média interpretují nábojnice, které se našly kolem těl obou zemřelých. Ti byli popraveni každý jednou ranou. Martinka do čela, Ján do hrudníku. Na místě činu pak byly nalezeny jak vystřelené, tak nepoužité nábojnice. Ty by mohly být podle mafiánské symboliky vzkazem ostatním, aby v Kuciakově činnosti nepokračovali.  Šéfredaktor Aktualit.sk Peter Bárdy to ale popírá a odkazuje na tvrzení policie.  "(Nábojnice tam byly) nejpravděpodobněji proto, že měl (vrah) problém s dobíjením pistole a náboje mu vypadávaly, když přebíjel. Nebyl to odkaz ve smyslu ‚zabijeme další‘," řekl serveru iDnes.cz.

  • 5.Motiv

    Tisíce lidí v pátek v Bratislavě uctily památku zavražděného novináře a jeho přítelkyně Tisíce lidí v pátek v Bratislavě uctily památku zavražděného novináře a jeho přítelkyně | Reuters

    Pracuje se až se šesti verzemi, policejní prezident Tibor Gašpar ale uvedl, že motiv nejspíš souvisí s Kuciakovou investigativní novinářskou prací. Pozornost se proto obrátila na jeho poslední text, v němž psal o italské mafii na východním Slovensku a jejím napojení na vládu.

    Ján upozorňoval na rozkrádání zemědělských eurodotací, rovněž se mu prý podařilo rozkrýt systém justiční mafie a zkorumpovaných soudů, u nichž dochází k manipulaci s přidělováním spisů, a kastu firem žijících z nepochopitelných rozsudků.

    Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

    Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

pjotri ( 6. března 2018 10:29 )

no a?? asi bys mel vysvetlit..

pjotri ( 6. března 2018 10:25 )

Co je to za blbost s tim prebijenim? Minimalni obsah zasobniku pistole (revolveru) je 6 naboju. Vypalil 2 kousky, tak PROC by prebijel??? PROC tam furt davaji fotku, na niz mu bylo max. 15 let? S tim jejich majetkem je to hooodne divny. Kdyz mne bylo 27 let a delal jsem u Siemense v Rakousku, na barak jsem nemel. A oni, zrejme tak 3 roky po skole, a uz maji barak, auta atd, proste to, nac beznej Slovak dela celej zivot?? Nebylo to treba tak, ze kasirovali drzhubny a pak neco zacali uverejnovat, tak je proste uzemnili? Podle poctu hrnku by u nas muselo zit asi tak 6 lidi, hihihi.. Je to cely divny a mam pocit, ze se to moooc nafukuje. Zvlastni je, ze je pohrbili na opacneych stranach Slovenska, ale VE SVATEBNIM!!! To je docela ulet, kdyz meli pred svatbou. Asi je meli pohrbit SPOLECNE v miste, kde zili. Ale to je detail..

vlasok ( 5. března 2018 23:30 )

Aj tu je cenzúra?

vlasok ( 5. března 2018 23:24 )

Ono, polícia neinformuje, to len naša skvelá opozícia mutuje nad všetkým a houby vedia, len a len obviňujú, no ale mladí ľudia sú hlú§pi a dajú sa oklamať.

vlasok ( 5. března 2018 23:22 )

Keby ho odpočúvali, tak by vedeli, kto tam bol, alebo s kým bol.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání