Silničáři začínají s částečnou rekonstrukcí ulice 17. listopadu, která je důležitou tepnou, a v její těsné blízkosti leží Fakultní nemocnice Ostrava i Vysoká škola Báňská. Denně po ní projíždí desítky tisíc automobilů. „Dopravní problémy se dají očekávat v prvních dnech, než si řidiči zvyknou a zvolí náhradní trasu,“ řekla mluvčí Ostravy Andrea Vojkovská.

 

Na situaci jsou připraveni také policisté. „Výkon služby budeme směřovat do míst, kde jsou plánována dopravní omezení. Situaci budeme monitorovat. Bude-li potřeba, pak bude provoz řízen přímo policisty,“ uvedla policejní mluvčí z Ostravy Gabriela Holčáková.

 

Bude hůř, opravovat se začnou i mosty

 

Oprava ulice 17. listopadu potrvá do 23. března. Problémy v dopravě ale umocní oprava mostů na Rudné ulici ve směru na Havířov a Frýdek-Místek. Ta začne 19. března a potrvá do prosince letošního roku.

Ve směru z Poruby na Kunčice a Havířov budou mosty úplně uzavřeny, a to i pro městskou hromadnou dopravu. V opačném směru nebudou moci přes mosty jezdit nákladní vozy nad šest tun, ale osobní auta a autobusy ano.

Auta budou muset jezdit objízdnými trasami mimo jiné po Frýdecké a Místecké ulici. Oprava mostů si vyžádá změny autobusových linek a ovlivní i tramvajovou dopravu. „Rozhodně bychom doporučovali využít kapacitní tramvajovou dopravu, která je posílena. Ve směru na Hranečník na přestupní terminál je zavedena linka x45, která funguje mezi Porubou vozovnou a Hranečníkem, plus je posílena linka 10 taky směrem na Hranečník,“ řekl ředitel dopravního úseku Dopravního podniku Ostrava Aleš Hladký.

VIDEO: Pád zdi na silnici mezi Ostravou a Opavou v listopadu loňského roku zkomplikoval dopravu. 

 

Fotogalerie
4 fotografie