Projekt DownMall vznikl v libereckém obchodním centru Delta. O co v něm jde? Bikeři projíždějí z nejvyššího patra budovy dolů. Při cestě na kole je čekají nejen eskalátory, ale také nejrůznější překážky a stupínky. Běžný cyklista by dráhu projel bez úhony stěží. Samotní jezdci měli na Pankráci občas v některých zatáčkách menší nehody.

„Ještě že jsou na zemi pásky, které je brzdí,“ ukazoval na zem v zatáčce pod eskalátory divák Karel (33). „Mají můj obdiv. Někdy bych si to ale taky nejraději zkusil,“ poznamenal a dál sledoval rozjezdy bikerů.
Video
Video se připravuje ...

Po obchodním centru se proháněli cyklisté na kolech. Exhibice byla součástí soutěže Downmall Arkády 2018. Eva Fornálová

V obchodním centru Pankrác proběhl tento závod už posedmé. I přesto se našli návštěvníci, kteří se sem vydali na nákupy, aniž by někdy tušili, že obdobná soutěž existuje. „Byla jsem hodně překvapena. Měla jsem až strach. Co kdyby to nedobrzdili,“ sdílela své emoce z cyklojízdy nejen po eskalátorech jedna z návštěvnic.

Aktuální ročník DownMall tour se konal už v Ulmu, Essenu i v Budapešti. Vyvrcholení bylo právě v Česku na Pankráci v obchodním centru Arkády, kde mohli návštěvníci vidět nejen velmi rychlé projíždění přes překážky, ale také exhibici všech závodníků.

Fotogalerie
17 fotografií