Černá Hora vás také překvapí typickými kamennými, architektonicky a kulturně bohatými městečky protkanými temperamentními kolority, tradicemi a pohnutou historií.

Na pobřeží Černé Hory vládne příjemné a teplé klima již od začátku května do konce října. Denní průměrná teplota se pohybuje až ke 35 °C. Teplota moře je v letních měsících rovněž velmi příznivá, dosahuje kolem 24°C. 

Boka Kotorská (UNESCO)

Bezesporu nejznámějším místem Černé Hory je Boka Kotorská, nejnavštěvovanější přírodní záliv Jadranského pobřeží, dlouhý 38 km a v nejužším místě měřící pouhých 350 m. Středověké přístavní městečko Kotor vybízí k romantickým procházkám křivolakými kamennými uličkami, za zmínku jistě stojí i prohlídka románské katedrály Sv. Tripuna a pro zdatnější také výšlap na pevnost Sv. Jana, kdy budete odměněni nádhernými výhledy na město, přístav a celý záliv. Jistě právem bylo město Kotor zapsáno na seznam světového a kulturního dědictví UNESCO.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Národní park Skadarské Jezero

Mezi horskými masivy a nížinami se rozprostírá Skadarské jezero, největší jezero Balkánu. Jezero bylo již v r. 1983 vyhlášeno národním parkem, ve kterém se nachází jedna z největší ptačích rezervací v Evropě s více než 270 druhy, mimo jiné posledními evropskými pelikány. Návštěva Skadarského jezera patří k nejpopulárnějším výletům v Černé Hoře, součástí výletu bývá často i návštěva pevnosti Rozafa s možností prohlídky archeologického a etnografického muzea.

K Černé Hoře neodmyslitelně patří široké možnosti koupání, kdy je možno volit mezi oblázkovými či písečnými plážemi.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Barská riviéra

Barská riviéra je plná písečných pláží a bujné vegetace. Určitě nezapomeňte navštívit město Bar se zříceninami tureckých hradů, tvrzí a pevností umístěných na vrcholcích hor, které pamatují doby, kdy byla tato oblast obsazena Turky. Dle pověsti bylo původní opevnění vystavěno Benátčany, kteří se jej snažili ochránit před tureckými nájezdníky.

K nejpopulárnějším střediskům Černé Hory patří Sutomore, které nabízí přímo ideální podmínky nejen pro rodinnou dovolenou. Největší turistické středisko je charakteristické svou živou atmosférou i vhodnými podmínkami pro koupání.

Ulcinj – Veliká Plaža

Nejpozoruhodnější pláží Jadranu je „Velika Plaža“ v délce 13 km byla oprávněně označena příměrem „Velká ulcinjská Copacabana“, jelikož je pokryta velmi jemným pískem s léčebnými účinky. Z tohoto důvodu se Ulcinjská riviéra stala oblíbeným dovolenkovým místem turistů s kloubními onemocněními či revmatismem. Centrem ulcinjské pláže je historické město Ulcinj, pyšnící se orientálním nádechem.


Černá Hora je v očích Evropanů stále velmi levná, cenově srovnatelná je i s Českou republikou. Týdenní dovolená se dá zajistit za velmi příznivé ceny. K návštěvě Černé Hory můžete využít cestovní kancelář Kovotour Plus největší nabídkou leteckých zájezdů do této nádherné země s odlety z Prahy, Brna, Ostravy, Pardubic a Bratislavy, pro autokarové zájezdy nabízí tato cestovní kancelář široké možnosti nástupních míst po celé ČR.

Fotogalerie
5 fotografií