Čtyřicetiletý muž nedobrovolně uvězněný v ledové pasti prožíval dlouhé minuty beznaděje a pořádné zimy. Ačkoliv ustavičně volal o pomoc a bouchal do stěn dodávky, teprve po hodině a půl jej uslyšel kolem procházející chodec. Ten okamžitě vytočil linku 156. 

Zradily ho zadní dveře

„Stojí tady červený tranzit, pán je v něm zaseklý. Ráno chtěl odjet a zasekly se mu asi dveře,“ popsal událost. Dispečer linky si upřesňoval, kde přesně řidič uvízl. „No, šel dozadu a zasekly se za ním dveře,“ doplnil svědek. 

Hlídka strážníků našla nastartovaný automobil, zapnutá byla i mrazicí nástavba vozu. Nejprve hledali ovládání v kabině, aby zvýšili teplotu a do zadní části přestal proudit ledový vzduch. „Pod stropem jsou dvě krabičky, ta levá bílá má točící kolečko. Musíte zmáčknout zelený vypínač a otočit na druhou stranu úplně na doraz,“ navigoval zkřehlý řidič strážníky přes stěnu.

Video
Video se připravuje ...

Telefonát na linku 156 a osvobození řidiče z ledové pasti Městská policie Brno

Poté zápolila hlídka deset minut se zaseklým zámkem. „Hezký, už to je. Šel jsem zkontrolovat auto a už jsem tam zůstal,“ byla první slova  osvobozeného rozvozce, když spatřil své zachránce na čerstvém vzduchu.

V nákladovém prostoru čekal na pomoc od půl sedmé ráno přibližně hodinu a půl. Prostor se mezitím vychladil na pět stupňů pod nulou. Pro zajímavost, podle meteorologů hlásily stanice v tu chvíli v centru Brna venkovní teplotu kolem dvanácti stupňů pod nulou.

„Díky tomu i faktu, že byl jako zkušený zaměstnanec velmi teple oblečený, čekání v mrazu přečkal bez újmy,“ řekl Ghanem.

„Díky moc,“ řekl čtyřicetiletý muž několikrát strážníkům i pozornému kolemjdoucímu, naskočil do kabiny a vyrazil, jako by se nic nestalo, do práce.

Fotogalerie
5 fotografií